Vill arbetsförmedlingen hjälpa de som varslats? Sekabs fiender. Skellefteå AIK

ARBETSFÖRMEDLINGEN
Dagens repotage i VK bekräftar den känsla av passivitet som arbetsförmedlingen uppvisar i Umeåregionen – en av de hårdast drabbade regionerna i Sverige. Av artikeln kan man förstå att ’hittills finns inga indikationer på ett behov av fler arbetsfömedlare på Volvo Lastvagnar’! Med 1150 varslade skulle det ta mer än två månader att prata med alla bara en första gång! Vill arbetsförmedlingen hjälpa de som varslats? Jag förväntar mig en ambitionshöjning! Och empati!

SEKABS FIENDER
Ett radioinslag har rejält tendensiöst granskat etanolföretaget SEKABS agerande i Afrika. Det har faktiskt funnits flera artiklar att etanolproduktion i Brasilien och Afrika de facto konkurrerar inte med matproduktion och påverkar inte regsskogsskövlingeni Brasilien. I Sydafrika finns ett uttalat intresse för etanolproduktion. Samtidigt har oljeindustrin hela tiden spätt på propagandan bl.a. mot SEKAB. Undrar om radion analyserat sin andel i oljeindustrins partsinlagor. Tillhör radion SEKABS fiender? Sedan är det en helt annan sak att kommuner inte ska äga etanolbolag.

SKELLEFTEÅ AIK
Vinnarskallen verkar vara på plats igen. Heja på önskar en supporter sedan 1961!

2 kommentarer

  1. Nicklas Hägg

    Märks att du inte varit på arbetsförmedlingen. De har redan fullt upp och hjälpa oss alla som blivit arbetslösa innan de på Volvo blev arbetslösa och varslade.

    Jag fick själv vänta 1,5 månad innan jag fick träffa handläggare och diskutera min situation med. Varför skulle Volvo-arbetare få någon slags gräddfil. De ska behandlas på samma satt som vi andra som behöver gå till arbetsförmedlingen.

    Ska de klara av och hjälpa alla arbetslösa krävs mer arbetsförmedlare och resurser. Det kan du meddela dina partikamrater nere i regeringen.

  2. Isak

    Mycket märkligt att man måste återföra politikerna till den verlig-
    het som rådde innan nu rådande
    verklighet. Vi hade redan då ett
    utanförskap , där arbetsförmed-
    larna hade fullt upp. Nu har varslen
    börjat träda i kraft, men arbetsför-
    medlarna har inte fått några ytter-
    liggare resurser. Och om det finns
    några som ska visa empati så är
    det du och Maud. Dessutom borde
    ni skaffa fram ytterliggare medel
    för att utbilda friställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.