Grattis vinterfåglarna, Grattis Ibbe, Grattis Erik, Grattis Edward och älgben från 2000

GRATTIS VINTERFÅGLARNA!
Idag är det en strålande vårvinterdag. Jag minns inget år med så många vintersmåfåglar runt matborden. Många arter dessutom. Det märks även på åtgången av fågelfrö. Jag växlar mellan solrosfrön och fröblandning. Stora flockar gråsiska i år. Läste nyligen rapporter om att arten var påtillbakagång? Väntar nu på bergfinken. Grattis vinterfåglarna.

GRATTIS IBBE!
Roligt för Ibraham Baylan att bli vald till ny partisekreterare för (S). Ibbe har en öppen och generös stil som säkert uppskattas av många. Bra även för Umeå och länet att en kanal till (S)-ledningen finns nära oss. Det har saknats.

GRATTIS ERIK!
Fredagens fullmäktigemöte för Region Västerbotten i Skellefteå var första fullmäktige med tyngre sakinnehåll sedan regionens födelse. Tyvärr verkar inte riktigt alla ledamöter ge järnet i detta fullmäktige. Centerpartiet har i allafall förberett mötet.

Det beslutades hursomhelst om ny regionplan, regionalt tillväxtprogram och årsredovisning. Jag föreslog redan i styrelsen att regionplanen skulle innehålla en punkt att ta fram befolkningsmål för länet. Detta i skuggan av Umeå kommuns ganska ensidiga ambition att Umeå ska nå 200 000 år 2050. Hur ska detta ses i ett större länssammanhang? Nu har vi svart på vitt att länets och kommunernas befolkningsmål ska bli föremål för olika aktiviteter på Regin Västerbottens agenda. Just detta hade jag frågat om i regionfullmäktiges första interpellation och fick regionfullmäktiges första interpellationssvar. Grattis Erik Bergqvist!

GRATTIS EDWARD!
Ser att Edward Riedl följer upp min förra blogg och säger ifrån om obehagliga angrepp på vice statsministern Maud Olofsson. Att angreppen denna gång kom från en f.d. centerprofil smärtar mig särskilt mycket men det är egentligen lika illa oavsett insändare. Västerbotten har haft alltför många aggressiva angrepp på Maud som person. Då spelar det ingen roll om pennan tillhör Börje Hörnlund eller Lennart Holmlund. Grattis Edward för att du bekämpar denna typ av härskartekniker.

ÄLGBEN FRÅN 2000
En stabilt kall söndag inbjuder till avfrostning av frysarna. Och det behövdes! Har någon som har tips om vad man kan göra av älgben från 2000?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.