Berg- och dalvecka som slutade i världsklass.

Sitter just och förbereder kommande vecka med första varma helgen i färskt minne. Det har varit en berg- och dalvecka på olika sätt. Hemma började snickarna med att byta vårt kök från 1980 men så krånglade golvbeställningen. Reklammation och en massa extra bestyr. I politken blev vi påminda om krympande inkomster när vi hade kommunens fösta budgetgenomgång i måndags. Vi får skjuta på ambitionerna att sänka Umeåas ganska höga skatt.

Under tisdagen besökte regionrådet Kent Johansson från Västra Götaland oss i Umeå. Vi träffade landstingets regionala nämnd, VIVA resurs på kommunen och folkbildningen vid ett Strömbäcksmöte. På kvällen eldade Kent, tvåa på centerpartiets EP-lista, centern i Umeå. Under dagen diskuterade vi mycket likheterna mellan Västerbotten och Västra Götaland och poängen med att vi borde skriva ihop oss inför regeringen. Det kommer mera!

Onsdagens nya storvarsel vid Volvo lastvagnar är riktigt sorglig. Samtidigt måste vi utgå från att Volvo är ett framtidsföretag dvs de kommer tillbaka. Jag tycker det är direkt fel och otaktiskt att varje gång vifta med Gent-spöket.

Torsdagens styrelsemöte med Region Västerbotten var en transportsträcka.

Kvällens mer än fullsatta konsert med Norrlandsoperans symfoniokester klingar ännu i minnet. Dagen efter använde en kollega på NUS ordet: Världsklass! Jag håller med men har inte den överblicken att uttrycka mig sakligt. Lyssnade på en inspelning av Beethovens femma gjort av Dresdens erkända symfoniokester. Och våran symfonioketser håller måttet.
Jag överraskades av hur karaktärsskapande blåset med valthornen i spetsen var. Här vann Umeå över Dresden.

Mitt i alltihop flera roliga framsteg på jobbet. De som ordnar ryggoperationerna vid NUS är riktigt bra på hugget.

Sist men inte minst: Under veckan blev det ganska klart att vi (Bygdegårdsföreningen Pollux) i Kasamark snart kan starta upp lokal matlagning för skolan i Kasamark. Vi kommer att kunna göra det många efterlyser i skolmatsdebatten nämligen att skolmaten lagas nära eleverna. Vi startar i augusti 2009.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.