Slopa särtaxan i Stöcksjö! Ta bort giftig blomma utanför stadshuset!

SLOPA SÄRTAXAN I STÖCKSJÖ

Den kommunala lunken är igång. Mjukstart förra veckan med NOLIA, styrelsemöte med kommunföretag samt et möte med kommunstyrensens arbetsutskott. Denna vecka kulturhuvudstadsmöte, AU + möte med vänorter i Helsingör.

Dagens AU hade frågan ocm Stösjöbornas överklagan av kommunfullmäktiges beslut i maj om särtaxa för spillvattnet iStöcksjö. Centerpartiet har hela tiden röstat emot att det skulle gälla Stöcksjö eftersom det innebär retroaktiva avgiftshöjningar. Kommunallagen förbjuder sånt! Nu har många Stöcksjöbor överklagat just det retroaktiva. Jag föreslår att kommunfullmäktige yrkar bifall på överklagan! Slopa särtaxan i Stöcksjö.

TA BORT DEN GIFTIGA BLOMMAN VID STADSHUSETS ENTRÈ

Jag upptäkte förra veckan den giftiga blomman RICIN eller ricinus communis som står i planteringen till höger om stadshusets entre. Växten är mycket giftig och då framförallt fröet. Ett söndertuggat frö i ett barns mun kan vara ödestigert. Ricin används för övrigt medicinskt i mycket små doser som ricinolja dvs laxermedel. Mycket potent! Jag kontaktade ansvariga och varnade.

Nu står den kvar. Det vore bra om växten försvann från offentliga planteringar. Finns den i fler rabatter i Umeå? Vägverket tog bort den från sina planteringar för några år sedan. Vill du läsa mer – kolla http://sv.wikipedia.org/wiki/Ricin

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.