Socialdemokraterna struntar i rättvisa och givna löften! ROT-avdraget en succé!

SOCIALDEMOKRATER STRUNTAR I GIVNA LÖFTEN!

Frågan om taxan för Vatten och avlopp runt Stöcksjön har inte varit någon enkel resa. Inte för Lennart Holmlund heller som hunnit inta minst tre olika stånpunkter. de senaste åren. Jag och Centerpartiet har hela tiden varit öppen för olika finansieringsvägar men ALDRIG beslut som ändrar förutsättningarna i efterhand dvs retroaktivt. Det är en viktig princip i kommunallagen och annan lagstiftning.

Självklart skall en utbyggnad av VA nätet i Stöcksjö finansieras på samma sätt som en utbyggnad på Tomtebo? Den nya särtaxan ska användas för de projekt som inte hunnit starta upp – det är Centerpartiet åsikt! För mej är det en självklarhet att tbyggnader av kommunal infrastruktur betalas av det gemensamma, om man inte kommit överens om annat i FÖRVÄG

Stöcksjön måste skyddas från ytterligare belastning från avlopp. Det är ju onekligen intressant att Lennart H nu öppnar för upphävande av verksamhetsområdet för VA i Stöcksjö. Var det inte kommunfullmätiges beslut nödvändigt?

Nu har Stöcksjöborna överklagat och vi får se hur domstolen bedömer just frågan om retroaktivitet.

En helt annan aspekt är människor förtroende för demokratin. Jag har fått flera åsikter från enskilda medborgare som upplever att demokratin  fungerar som ett sätt att manipulera genom att inte behöva stå för löften och givna besked.

ROT-AVDRAGET EN SUCCÈ

Prata med vem du vill men regeringens ROT-avdrag är en formidabel succé. Det har satt fart på byggandet och många människor har satsat optimistiskt sedan ROT-avdraget kom i december 2008. Dessutom rensar det bort en massa svartjobb! Men Lennart Holmlund klagar gång på gång! Byggföretagen har nu dessutom fått besked att de nya snabba reglerna undanröjt risken för att ROT-avdraget inte överutnyttjas.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Tjoffe

    Nej du, ROT-avdraget var en succé tills ni politiker krånglade till det för hantverkarna. Ännu en käpp i hjulet för småföretagarna. Skulle inte ni ta bort krånglig byråkrati och regler?!

    Jag är i kontakt med flera hantverkare då vi renoverar huset. Före juli var ROT-avdraget perfekt. Hantverkaren behövde möjligtvis ändra så att de specificerade vad som var arbetskostnad, sedan var det upp till köparen att skicka in kopior och få tillbaka pengar. Det är man som köpare väldigt intresserad av.

    Nu ligger hela ansvaret på hantverkaren som ska skicka in fakturor till Skattemyndigheten. Dessutom tar de en ekonomisk risk då de inte vet om köparen har rätt till avdraget, och ovanpå de måste de ligga ute med pengarna en längre tid. Tanken bakom ändringen är att få fler att kunna använda ROT-avdraget eftersom köparna ansågs inte ha kompetensen att söka avdraget. Den totala tankevurpan är hantverkare är människor också och många av dem avskyr byråkrati och detta blev en käpp i hjulet. Vad händer istället? Jo de väljer att jobba svart. Det är enklare för dem och det är lika bra för köparen, kanske till och med billigare. ROT-avdraget har blivit en prispress på svartpriserna, men det har inte tagit bort svartjobben. De hantverkare som klarar av att hantera byråkratin utnyttjar det till sin fördel och lägger över kostnader på köparen istället och ökar därmed sin egen marginal på statens bekostnad. Katastrof. Jag kan inte se ett enda vettigt argument för varför reglerna skulle ändras. Ändra tillbaka nu!

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Först var företagarna fundersamma över nyheterna efter 1 juli i år. Numer har ingen anledning att oro sig. Pengarna kommer fram snabbare. Företagaren riskerar ingenting eftersom det är jag som får betala restskatt om jag är så dum att jag drar över summan 50 000:-/år i skatteavdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.