Firande i Ratan och Sävar + besök av kulturhuvudstadsjuryn!

FIRANDET I RATAN OCH SÄVAR

Just hemkommen från ett innehållsrikt vänortsbesök i Helsingör  är det dags för en ovanligt  vecka. Det firande som nu kulminerar i Ratan och Sävar är en del av hela Märkesåret som är gemensamt för Sverige och Finland. Samarbetet mellan de svnska och finska regeringarna har aldrig varit så bra som nu! Långt ifrån de kyliga relationerna som fnnas med Persson och Lipponen som regeringschefer!

Jag skrev själv underlaget till den riksdagsmotion som Åke Sandström och tre andra la i riksdagen 2001 och som i god tid föreslog att Sverige skulle uppmärksamma händelserna för 200 år sedan. Nu innehåller mårkesåret arrangemang och engagemang på många håll i bägge länderna – kolla mer på http://www.markesaret1809.se/. Fotbollslandskampen förra veckan var ett exempel. Just att händelserna speglas på många olika sätt är riktigt bra.

BESÖK AV JURYN 
 
Människor i både Ratan och Sävar har visat  ett stort engagemang och vi håller tummarna för att de belönas med riktigt bra väder onsdag-torsdag!
 
I slutet av veckan kommer nästa höjdpunkt: Delar av kulturhuvudstadsjuryn (4 personer) kommertill Umeå söndagkväll för att fram till måndag afton möta olika Umebor. De fortsätter därefter till Lund dagen efter och därefter Riga i Lettland. Hjälptill att hålla tummarna även för allt detta.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.