Jurybesöket en fullträff! Vi hoppas att Europa öppnar porten mot norr!

Ett jurybeök kan se ut på många sätt. Umeå har nu genomfört sitt besökprogram med först mingel med många olika, engagerade peroner igår kväll. Idag promenad genom city, via biblioteket och Folkets Hus till Norrlandsoperan. Ny chefsdirigenten Rumon Gamba arbetade första dagen och fann direkt kontakten med sin okände Londonkompis Sir Bob Scott. Bildmuseet, Gammlia, rundtur runt campus, NUS och älven och sedan till  Umeå Arena, flygplatesen och bokbuss. Alltihop i ett sjusärdeles väder!

Jag hoppas att många umebor tar till sig och läser mer om upplägget av Umeås ansökan. Det är bredd, spets och djup i Umeås ambitioner. De viktiga samtalen kanske skedde mellan träd och buskar i Gammliaskogen.

Kutlurhuvudstadsprojektet är egentligen obegripligt långdraget. Första tankarna kom 2001, i september avgörs det dvs 4,5 år före 2014. Idéer med så lång framförhållning kräver både mod och klokskap. Många av kommentareran kring VKs artiklar blundar för att det krävs just lång framföhållning.

Jag upplevde besöksprogrammet som en fullträff. Vi hoppas att Europa öppnar porten mot norr! Umeå och norra Skandinavien är verkligen inte särskilt känt. Än så länge!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.