Vem pratar med vänstern i Umeå?

Vi passerar just nu en valfråga i kommunfullmäktige. Det handlar om att utse tre av kommunkoncernens tjänstman att ingår i styrelsen för Umeå kommuns nya tjänseexportbolaget. Eftersom jag följt hela frågan vet jag att det fanns en gemensam ambition att minimera bolagets omfattning. Därför har fullmäktige idag medge att styrelsen kan minskas till tre personer.

I diskussionen påminns alla återigen om den obefintliga kommunikationen mellan vänsterns gruppledare och socialdemokraternas gruppledare. Det har upprepats ganska många gånger att (V) och (S) hamnar direkt på kollisionskurs i fråga efter fråga. Det är uppenbart att valrörelsen och profileringen har börjat.

Den fråga som guppledarna för (V) och (S) måste besvara är: Finns det överhuvudtaget en röd-grön allians i Umeå? Eller slogan: Gärna samverkan  i riksdagen men aldrig på hemmaplan? Dags att (V) öppet pratar om konflikterna med (S) i Umeå.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.