Skolan i Umeå måste tilldelas nya pengar! Var finns klimatkalkylen?

Efter VKs redovisning av  tjänstemannaförslagen kringneddragningarna inom skolan är det uppenbart: Skolan måste tilldelas mer resurser. Kommunen har minst 126 miljoner och mest 160 miljoner mer idag att fördela inför 2010 än när budget antogs i juni. 84 miljoner kommer från regeringens satsningar , 42 – 80 miljoner kommer från ökade skatteintäkter.

Jag har bloggat tidigare om detta. Tillsammans med övriga alliansen partier föreslår centerpartiet att kommunfullmäktige beslutar om en budgetkomplettering i november. Socialtjänsten, skolan, fritid och kultur ska få dela på extrapengarna. Skolan inkl. kommundelarna kan tillföras 50 miljoner för 2010.

Jag följer förstås landsbygsskolorna särskilt. Kasamark, Rödåsel, Flurkmark m.fl. När det gäller Kasamark innebär förslaget att 80-100 elever dagligen ska skjutas efter vägarna mellan hemmet och stan. I all framtid! Imåndagens kommunfullmäktige diskuterades  kommunens möjligheter att minska CO2-utsläpp och minska transporterna. Den ambitionen är som bortblåst! Det kan knappast vara klok politik att lägga mer pengar på resandet, mindre på undervisningen. Lägg till allt annat nytt resande till  kompisar, träningar, föräldrakontakterm.m. Var finns klimatkalkylerna? Var finns elevkalkylerna?

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.