Bekämpa jantelagen och släpp fångarna loss! Heja UIK!

BEKÄMPA JANTELAGEN OCH SLÄPP FÅNGARNA LOSS!

Vår Gård är Kooperativa förbundets kursgård i Saltsjöbaden sedan 1920-talet. Jag är på en SKL-konferens som handlar om hur man kan  stimulera och utveckla verksamheter i både kommuner och landsting. Hur kombinera politisk styrning med verkamheter som sprutar av kunskap och ideer. Det kan finnas en konflikt men det borde inte göra det.

Vår Gård är en alldeles fenomenal plats att bo på. Jag har sett konstsamlingen förut men det är lika njutbart att uppleva den igen. Just detta visar hur viktigt arbetsmiljö och upplevelser är. Våra kommunalgråa lokaler inom sjukvården, äldreomsorgen och skolan är tyvärr ganska ofta trista. Både arkitekter och trädgårdsplanera skulle kunna för att förebygga tristess och ensamhet. Ett bra exempel på detta  i Umeå är Axlagården!

Ett intressant tema idag har varit hur viktigt det är att stimulera och uppmundra medarbetare.  Både Västerås och Uddevalla har berättat om olika system för belöningar och idétävlingar. Bekämpa jantelagen och släpp fångarna loss!

HEJA UIK

Det är riktigt roligt att se och höra hur många som vill stödja UIKs damlag och klubb. Träffade flera på flyget  bl.a. fastighetsägare, som berättade att de satsat på UIK. Det är tvrt emot de ganska många och knäppa komentarer som samlas i kommentarerna till VKs nyhetsartiklar om UIK. Hörde dessutom att VKs internetredaktion dessutom sållar bort väldigt många oförskämda kommenarer. Jag undrar vad som ´driver de alltför många som anonymt skriver närmast hatiska kommentarer.

En bloggare (Malin Nordström) ställde en berättigad fråga: Vem tror att arbetslösa eller varslade eller de osm lever på försörjningsstöd ska kunna ha råd att stötta UIK med pengar? Svaret är: Ingen tror det! Däremot har alla som jobbar aldrig haft mer pengar i plånboken efter de senaste  lönerörelserna och jobbskatteavdragen. Majoriteten har möjlighet att hjälpa till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.