Brösttoner, röd-gröna kollisioner och duktiga medarbetare

BRÖSTTONER

Det har varit en offentlig hemlighet att Umeå kommun har riktigt stora extraresurser  att fördela inför 2010. Drygt 200 miljoner varav 170 miljoner som består. Det finns även osäkerhetsfaktorer som t e.x utfallet av nästa års lönerörelse, skatte- och befolkningstillväxt. Det verkar som att snabba nedgångar i ekonomin följs av lika snabba uppgångar. Hastigheten överraskar hur som helst prognosmakarna.

Lennart Holmlund  verkar vara upprörd över att allt dessa offentliga hemligheter diskuteras. Men uppriktigt sagt tror jag inte att Lennart sover särskilt dåligt p.g.a. debatten. Han kan vara glad över att Umeå har en stark ekonomi baserad på bra samstämmighet och en stabil plattform. Det ska vi vara rädda om.

 

RÖD-GRÖNA KOLLISIONER

Alla som kunde följa gårdagens kommunfullmäktige i Umeå fick uppleva flera ordentliga kollisioner mellan (S) och (V). Tydligats mellan Tamara Spiric och Lennart Holmlund. Kollisionerna upprepas i snart varje fråga. Synen på kollektivtrafiken. Synen på mångfald i kommunens utbud. Efter det att socialdemokraternas nomineringar i Umeå blev offentliga står det klart att nuvarande s-linje ligger fast. Nu behövs verkligen alla krockkuddar mot vänstern och miljöpartiet.

 

DUKTIGA MEDARBETARE

Igår presenterades delårsbokslutet i kommunfullmäktige. Idag har vi lagt förslag om hur kommuen extra pengar ska fördels. Bakom alltihop ligger timmar av sammanställningar och analyser. Det är ganska knivigt att räkna om alla förändringar och tillskott så att det blir begripligt för oss på kommunnivå. Jag vill så här i bloggen ge beröm till alla medarbetare som gör detta så bra!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.