Hur många i Umeå har rötter i Riga?

Gårdagkvällens barnopera var riktigt rolig att se och höra. Operan heter Fåglarna och bygger på Dr Dolittle som tema. Halva publiken bestod av barn och de levde med på ett fantastiskt sätt. Okestern visade sig vara toppklass.

Just musiken har ett starkt fäste i Lettland och Riga. Vi fick höra om deras planer på att utveckla körsången som gränsöverskridande kontakt runt Östersjön. Körsången var en av Lettlands effektivare protestmetoder inför landets självständighetskamp från dåvarande Sovjet.

Iadg äger själva överläggningarna rum. Det finns fler bra idéer. En fråga jag vill sätta liv i en undersökning av hur många personer i Umeå och Västerbotten som på ett eller annat sätt har rötter i Riga och Lettland? På min arbetsplats visar det finnas  flera. Du som läser detta. Kommentera eller maila mig om du skulle vilja vara med och bygga upp ett närverk av Umebor med rigakontakt. Inför förberedandet av kulturhuvudstad 2014 kan det hända mycke roligt!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.