Köpenhamn, SAAB och smutsig Lennart Holmlund

Så var det dags att skriva  julveckan 2009 i kalendern. Detta efter en av de allra mest intensiva politiska veckorna. Köpenhamnsmötet nådde inte ända fram. Det har vi nog haft på känn i flera månader. Dels motsättningen USA – Kina blev alltför svår. Dessutom är nog Andreas Carlgrens besvikelse på vissa oljeländers förhalningstaktik väldigt relevant.

 
Avvecklingen av SAAB-produktionen är nog heller ingen överraskning men lika tuff ändå.Tyvärr skjuter oppositionen in sig på Maud som näringsminister. Alla utom kommunalrådet i Trollhättan Gert-Inge Andersson (S) som hela tiden berömt näringsdepartementet. Jag tror att vi får se nya parhästar: Maud Olofsson och Gert-Inge Andersson! Jag klipper in Mauds presskommentar från i fredags:
 
"– Dagens besked från GM är mycket tråkigt och överraskande. Inte minst är det ett tungt besked för alla anställda som kämpat hårt.
– Med dagens besked tvingas vi byta fokus. Hur kan vi hjälpa alla anställa, kommunen och regionen inför framtiden? Här i Trollhättan finns massor av duktiga människor som har stor kompetens som måste tas tillvara.
– Vi har därför idag beslutat att inrätta en ny arbetsgrupp som kommer att ta sig an de nya förutsättningarna för Saab och regionen. Syftet är att gå igenom alla de delar vi behöver jobba med för att möta den här situationen, men också att inventera de möjligheter som finns.
– Parallellt med detta har vi försäkrat oss om att alla berörda myndigheter har de resurser de behöver för att möta de människor som behöver stöd på olika sätt.
– Det finns en stor framtidstro, kompetens och vilja här i Trollhättan. Nu måste vi tillsammans ta oss an de nya utmaningar vi har framför oss. "
 
Peter Eriksson (MP) kritiserar Maud och regeringen. Hyckleri – från ett språkrör som gjort det mesta för att belasta bilindustrin. Dessutom seglade han själv runt förra valet i en japansk fyrhjulsdrake!
 

En annan smutskastare är Lennart Holmlund. På Fase book skriver han att  Maud sfick om hon ville. SAAB läggs ner. Lennart vet naturligtvis att han har fel. Men hans viktigaste uppdrag verkar vara "dirty campaigning" dvs smutskasta Maud i alla lägen. Låt oss slippa vårt smutskastande kommunalråd efter nästa års val!

 

 

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Isak

  Bäste Herr Edvinsson, av en C-politiker och läkare så ska
  man väl kunna kräva att han inte smutskastar ”smutskast-
  arna”. Jag tycker nog det.

 2. Sven-Olov Edvinsson

  Hej ISak – jo jag ser mer och mer av smutskastning på face book lite i smyg eftersom långt ifrån alla kan följa det. Jag vill lyfta fram smutsen. Vi som är offentliga politiska ledare ska avhålla oss. Därför min kommentar om Holmlunds dubbla spel!

 3. Lars Gidlöf

  Hej
  Håller fullständigt med dig, smutskastande ger inget, men,då blir ju inte Alliansen komplett, då både Ågren och Sellström har smutskastat Holmlund,eller hur? Sen sa ju din partikollega Djärv för ett års ssen ungefär på sin blogg att Nationalsocialismen var vänsterinriktat, jag bad om kommentar då men det klarade hon inte av, hon baserade sig på ordet Socialism i Nationalsocialismen, därmed var det vänsterinriktat.Men nog kan väl du hålla med om de flesta att det var fruktansvärt högerinriktat?

 4. Lennart

  Anklagar man andra för att ”smutskasta Maud i alla lägen”, bör man själv ha rent samvete, för att vara trovärdig. Vad menar du med ”alla lägen”? I min värld rymmer ”alla” inga undantag.

  Det är väl tur att det finns olika uppfattningar? Det behöver inte vara smutskastning bara för att man tycker olika. Det behöver inte ens vara smutskastning, bara för att man har olika språkbruk. Säga vad man vill om Lennart (snyggt namn:-)), men man får veta vad han tycker och tänker om allt från Löven till Alliansen. Han talar klartext bättre än de flesta (men inte alla) andra politiker.

 5. Lennart

  Hoppsan!
  Enligt Aftonbladet idag ska Maud toppa Stockholmslistan. Med tanke på ditt förra blogginlägg, måste du väl nu sluta ”hylla Maud i alla lägen” (för att anknyta till dina åsikter om Holmlund i detta blogginlägg)

 6. Oscar

  SO E ingen behöver väl ”smutskasta” Maud Olofsson – det är det enda hon klarar med glans själv!

  Sämre hantering än det regeringen hittills gjort i SAAB affären är det väl bara ”jakten” på de sjuka av det som regeringen har gjort?

  Ditt försvar av alliansens högerpolitik är skrämmande – en god gammal centerpartist som du borde väl söka dig till C politiska rötter i stället för att vara stödparti till en högerregering av värsta slag!

 7. Putte

  Sven-Olov jag har tidigare tyckt att du varit en rätt så sund och god Centerpartist men nu har du kört av det politiska spåret kraftigt åt höger – tyvärr.

  När det gäller regeringes hantering av SAAB affären tycker jag att du skall läsa och begrunda följande artikel:

  http://www.aftonbladet.se/bil/collin/article6317320.ab

  Jag och många, många med mig delar författarens synpunkter på regeringens brist i hanteringen av affären SAAB – man intog en passiv ställning direkt i början av det hela vilket skadat försäljningen.

  Mantrat ”vi skall inte.” lyser svagt – nu kommer det att kosta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.