Härligt SAAB! Härligt MAUD!

Kvällens besked om nya SAAB-Spyker är en seger för enträdet, systematiskt arbete. Några personer som personifierar det hårda arbetet är Jan-Åke Jonsson SAABs VD, Gert-Inge Andersson, (S)-kommunalråd i Trollhättan, Maud Olofsson, näringsminister och de fackliga företrädarna vid SAAB. Regionrådet i Västra Götaland Kent Johansson har slitet med frågan men det har inte märkts av så mycket i media här uppe. Dessutom ska statssekreterare Jöran Hägglund verkligen applåderas. De har alla jobbat på och  hela tiden tänkt positivt, sett möjligheterna och insett att stora förändringar är en del av verkligheten.

Vid sidan har alla gnällspikar stått som mest "surfat" på en begriplig våg av hopp och förtvivlan. En av surfarna är Lennart Holmlund som den bl.a. den 14 januari skrev:

"I alla andra länder har regeringarna gått in för att rädda landets bilindustrier i samband med den ekonomiska krisen. Man har självklart gjort det för att man tror att det behövs bilar i framtiden och för att rädda många många jobb.
 
I Sverige har regeringen inte gjort något för det är självklart att GM vet vad det är gjort i andra länder och lika självklart ser man det ointresse som den svenska regeringen visat."
 
Nu har vi facit! Lennart Holmlunds "slutsatser" är gripna ur luften och skrivs med syftet att framställa regeringen och Maud Olofsson i så dålig dager som möjligt!
 
Jag längtar efter en kommunledning i Umeå som liknar ledningarna i Trollhättan och Västra Götaland!
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.