Vilken tur att kommundelsnämnder finns kvar! Klokt om eleverna i Kasamark.

 

VILKEN TUR ATT KOMMUNDELSNÄMNDERNA FINNS KVAR!

Läser om diskussionen i Vindeln om att utreda en närmare relation till Umeå kommun. Ett rkat argumenyt är att Vindeln skullekunna avar en kommundel med egen koommundelsnämnd dvs lokalt inflytande.

Jag är enluttrad försvarare av kommundelnämnderna. Tack vara Centerpartiet och starka delar inom (S) har Umeå kvar siona kommudnelsnämnde i Sävar, Holmsund-Obbola och Hörnefors. Men sanningen är också den att attackerna mot nämnderna har varit många under årens lopp. Inte minst några av de motionerande partierna i Vindeln har systerpartier i Umeå som aktivt agerat för att av skaffa kommundelnämnderna. En annan sanning är att kommundelsnämnderna sakta men säkert förlorat i inflytande.

Centerpartiet vill helst sekommundelnämnder i hela kommunen. Vi är övertygade om att demokratin skulle vinna på att viktiga vardagliga frågor inom skolan, socialtjänsten, omsorgerna och fritiden skulle tjäna på om de sköttes av politiska nämnder i kommundelarna. Systemet skulle onekligen göra det lättare om grannkommuner vill slå sig samman med Umeå. Vår motion om detta 2005 kanske börjar ge effekt.

KLOKT OM ELEVERNA I KASAMARK!

I veckan kunde styrelsen för Umeå kommunföretag i enighet lösa upp en besvärlig knut för eleverna i Kasamark. Det är dags att se till att mer av skolskjutsarna sköts av länstrafiken bussar. Men ändringen att linjelägga skolskjutsarna  kommer i en tid när både taxis skolskjutsar och extraresorna ska upphandlas. Dessutom är det dags att upphandla länstrafiken bussar. Det höll på att bli så att eleverna från förskoleklass till årskurs sex skulle få byta transportör tre gånger mellan augusti 2010 till januari 2011. Nu beslöt styrelsen att skjuta fram alltihop så att upphandligar och förändringar samlas till en och samma tidpunkt 2011. Dessutom hinner förslaget till tider, hållplatser, bussträckor och matning med taxi mogna till bättre lösningar.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.