Om slopad revisionsplikt och andra företagsfrågor: Uppvakta finansministern direkt!

En och annan bloggare njöt av den enkät som Dagens Industri publicerade förra veckan. Rubrikerna tyktes heja på (M). Idagens VK har Dan Brännström och Hans Nilsson i ett debattinlägg ställt frågor kring den slopade revisionsplikten för småföretagare. Jag har följt frågorna med intresse och vill ge rådet: Uppvakta finansministern direkt!

Varje regering har finansen som väntrum för nästan varje fråga som ska klubbas. Det gör att det kan gå riktigt långsamt även för de mest självklara förslagen. Några exempel:

– Åsa Torstenssons infrastruktursatsningar i olika delar av landet har blivit av efter en del gnuggande med finansen

–  De sänkningar av arbetsgivaravgifter som genomförts har fått slåss om utrymmet med jobbskatteavdragen 

– Företagarnas trygghetssystem genomförs men borde ha släppts fram tidigare av finansen. Viktiga frågor för individen men små frågor för statsfinanserna. Ett exempel är att den s.k. jämförelseinkomsten i sjukförsäkringen slopas.

– Näringsdepartementet föreslog för länge sedan att revisionsplikten för småföretag skulle slopas. Sverige är snart det enda land i Europa som har kvar denna revisionsplikt.  Nu borde det bli förslag i vårproppen kring detta. Då kommer svaren på frågorna i dagens VK-inlägg.

– Regelförenklingar för små- och medelstora företag efterlyses. Här är det återigen finansdepartementet som levererat sämst.  Och det är inom finansen potentialen är allra störst.
 
Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Oscar

  SO E, E Riedl skriver ”knarkvänstern” om de drogliberala i V din kollega i ”allians för Umeå” Anders Ågren säger nej till sprutbyten!

  Du är för sprutbyten bland annat, ni säger i ”allians för Umeå” att ni är överens om politiken som skall drivas i Umeå om ni får majoritet i valet i höst – mina frågor är nu vad är ni överens om?

  Är alliansen i Umeå för sprutbyten?

  Hur kommer ni att agera i den frågan?

  Finns det fler frågor där ni inte är överens?

  Vi som väljare har rätt att få veta svaren på dessa frågor i god tid innan valet!

 2. Sven-Olov Edvinsson

  Ursäkta Oscar – jag ser din kommentar/fråga först ikväll. Här är mina svar:
  1) Alliansen är inte överens i sprutbytesfrågorna. Vi verkar ha samma spridning i åsikterna som de olika åsikterna inom (S).
  2) Jag kommer att argumentera vidare för min linje. Nyligen svängde frågan i Stockholm läns landsting. Jag hoppas på samma i värt län. Människovärdesprincipen ger vården starka etiska motiv att bekämpa smittsamma
  sjukdomar.
  3) Svar ja.
  4) Svar ja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.