Tack Anders Ågren! Holmlund bör be om ursäkt!

Jag mådde uppriktigt sagt illa efter det jag läst Lennart Holmlunds blogg med följande (citat):

"de numera är ett högerextremt parti långt borta från det folkrörelseparti som man var tills Maud Olofsson blev partiledare och tillkomsten av Stureplanscentern där Ursula förlåt Federley har en framträdande roll.

Meningen använder orden högerextremt, Stureplanscentern framträdande, Ursula förlåt Federley! Ordvändningarna syftar till att beskriva Centerpatrtiet och framförallt Maud i så dålig dager som möjligt. Orden högerextremt parti är i svenska språket förknippat med nazistsika partier eller militarisktiska partier i latinamerika. Inte ens Sverigedemokraterna brukar utsättas för denna benämning.

Tidigare i veckan gav KG Abrahamssons uttalande att "remma upp" Maria Kristoffersson berättigad kritik. Lennart Holmlunds ordbruk är ännu mer farligt. Dessutom bidrar han med en grumlig koppling till homsexualitet. Sambandet mellan högerextremism och homosexualitet brukar vara liktydigt med utrotning. Jag undrar vilka ord Holmlund har kvar när verklig högerextremism ska beskrivas. Han bidrar till att devalvera orden och att göra äkta högerextremism salongsfäig!

Tack Anders Ågren att du tog upp frågan. Jag vågade inte börja ordväxlingen. I Holmlunds Umeå riskerar var och en att märkas! Lennart Holmlund ger den smutsiga polemiken ett ansikte! Jag ber Holmlund ge oss en rak och tydlig ursäkt!

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Ja,din C kollega Djärv hävdade under förra året i en blogg att Nationalsocialismen (Nazism) var västerinriktad politik, hon skriv ”socialism,det hörs ju på namnet”.

  Nu verkar hon inte riktigt veta om hur det står till, men inte bad Ni i centern vänstern om ursäkt för detta

 2. Alliansen visar att dom bryr sig om dom svaga

  Blir spännande att se fortsättningen,men vi är många som inte är förvånade.
  När Socialdemokratins ledare räds något (Alliansens samarbete) så tar man till de smutsigaste medel som är möjliga.
  Centerns och dom övriga regeringspartiernas samarbete kommer att visa en väg till ny politisk arena i Sverige.
  Dom rödgrönas samarbete kommer att visa sig otroligt bräckligt,nu senast om hushållsnära tjänster.Att inte begripa att vi behöver ett system där alla arbetar i en vit sektor och hjälps åt att skapa välfärd utan att nedvärdera viss typ av arbeten är så bedrövligt av Socialdemokratin.

 3. Sven-Olov Edvinsson

  Hej Lars Gidlöf – jag tror att du innerst inne förstår att jag vet nationalsocialismens plats på den högerextrema kartan. Menar du på allvar att du tar Lennart Holmlund i försvar när han betecknar centerpartiet som ett högerextremt parti?

 4. Nicklas Sundberg

  Ibland tycker jag att det är lite som en cirkel. Där de mest extrema åt både höger och vänster möts i änden. Det blir lätt totalitärt i slutet på båda ändarna. Även om målen är väldigt olika så kan medlen bli väldigt lika i båda ändarna. Jag tycker dock vi skall skärpa till oss i svensk politisk retorik. Inget av dagens riksdagspartier är så extremister. Sluta med personangreppen och fokusera ideologi och sakfrågor!

 5. Sevedsson

  Bra Sven-Olov att Du på detta sätt tar Holmlund i örat. Det får väl ändå vara någon måtta i argumenteringens nedrighet. Fruktar att det blir en smärtsamt låg valrörelse! Detta är kanske bara en början.

 6. karin

  Holmlunds skriverier säger mer om honom än det han skriver om. Jag önskar innerligt att han vid höstens val får en mer lämplig placering.

 7. LP

  Bra S-O att du reagerar så kraftfullt. Jag har slutat reagera över Holmlunds alla grodor. Men det här var för mycket. Hur tror han att samarbetsklimatet skall förbättras med dylika uttalanden? Klart att Holmlund skall be om en offentlig ursäkt.

 8. Sven-Olov Edvinsson

  Tack för flera av de inlägg som instämmer med min allvarliga kritik av Lennart Holmlunds uttalanden. Courtney tar upp statskuppen i Hunduras – en fråga som ligger helt utanför. Men lite anknöt jag till militärdiktaturer i mellan- och sydamerika. Det kallar jag extremism.

 9. Lars Gidlöf

  Ok,högerextremt parti kanske var överdrivet, vi säger ett extremt högerparti. Ni vill ju försämra anställningstryggheten mm så det är väl inte för att hjälpa de svaga utan de rika,eller?

  Sen som jag sa, varför ber Ni inte om ursäkt för att Djärv påstod att nationalsocialismen var vänterorienterad?

 10. Harry Söderlund

  Bra Sve-Olov. Otroligt vad en politiker kan slänga ur sig, men han har väl inte annat för sig än att kritisera andra. Men kanske upptäcker folket i Umeå vad han håller på med!Nicklas S.har en bra syn på hur politiker bör vara.Det är ingen hejd på Holmlunds trakasserier. Men han kan ju allt och vet bäst. Vi väljare tycker inte om SKITPRAT.Varsågod och skölj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.