Naturskyddsföreningen blir alltmer maktlös under Mikael Karlssons ledning!

Jag tillhör en av många medlemmar i SNF som blivit alltmer tilltuffsad under den tid SNFs ordförande Mkael Karlsson verkat.  Enögdheten hos ledningen har inneburit att medlemsavgiften fått vänta allt längre för varje år.

Samtidigt är SNF och även Världsnaturfonden bra aktörer för klimat och miljöfrågor. Även i tider när natur och miljö legat långt nere på den politiska dagordningen har man kunnat lita på att SNF fortsatt sitt arbete både lokalt och i Sverige som helhet. Det långsiktiga engagemanget kan inte ens Mikael Karlsson förstöra.

Jag blev riktigt glad över att riksdagledamoten Claes Westerteg (C) ville och vågade SNF-ledningens alltmer patipolitiska agerande. Som medlem har det varit lätt att se den skillnad det finns mellan de två ledande SNF-företrädarna Mikael Karlsson och Svante Axelsson. Svante har en profil som präglas av balans, engagemang och vidsynthet. Mikael är polemisk, partipolitisk och  enkel. Skillnaderna märks i den mediala framtoningen men även i deras bloggar och SNFs tidning Svenk Natur.

Jag har fllera kompisar som känner lika som jag. Kan undra om vi som gräsrotsmedlemmar har ett värde mitt i Mikael Karlssons uppenbara agerande för Miljöpartiet. Skulle de röd-gröna vinna nästa riksdagsval kommer SNF att sitta i maktens skruvstäd och få stå till svars för svikna löften och förväntningar. Natur – och miljöfrågorna tar inga partipolitiska hänsyn! När SNF tvingas agera utifrån en fastlåst position förlorar organisationen mycket av sin legitimitet.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Göran Hådén

  Idag uttalade Naturskyddsföreningens riksstämma ENHÄLLIGT att regeringen nu hamnat i skamvrån när man driver på för att tillåta kommersiell valjakt.

  Citat ur Naturskyddsföreningens uttalande: ”Sverige förlorar sin trovärdighet i internationella sammanhang för mycket lång framtid. Det anseende som Sverige byggt upp kring frågor om biologisk mångfald och miljö har slagits sönder”.

 2. Isak

  Mikael Karlsson är i laga ordning vald till Naturskydds-
  föreningens ordförande. När Naturskyddsföreningen fattar
  beslut i frågor som kolliderar med centerpartiet och miljö-
  ministern så är SNF ”partipolitiska”. Herr Edvinsson parti-
  politiserar och misstänkligör för att splittra SNF. Herr
  Edvinsson och Centern är nu desperata över dåliga opini-
  onssiffror och drar sig inte för personangrepp. Tyvärr så
  blir det miljön och miljöarbetet som blir lidande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.