Nydalastugorna lever vidare!

Nydalasjöns stugor är en av de längre långbänkarna i Umeåpolitiken. Nils Häggström (C) har motionerat och kämpat för både Nydalasjön och stugorna. Till sist blev allianspartierna överens tillsammans med miljöpartiet och vänstern om att se över frågan ett varv till genom en fördjupad översiktsplan. Debattartikeln i dagens VK pekar påpassligt på att (S) och (V) verkar falla tillbaka till att vilja riva det mesta av stugorna.

Vi har debatt i radio Västerbotten på torsdag. Då tänker i alla fall jag ställa frågan till (S) och (V) omvad de tycker. Väljarna ska få veta före valet.

De som vill veta mer om Nydalasjöns stugor hittar allt på hemsidan från Nätverket för Nydalas nyttjare.

De som i valet vill stödja ett bevarande av Nydalamiljön kan rösta på något av allianspartierna. Centerpartiet har drivit frågan under lång tid. Du kan alltid lita på Centerpartiet. En modern stad som Umeå behöver utveckla respekten för den unga historien oavsett om det handlar om hus i centrum eller andra platser i kommunen.

En av stugorna det handlar om!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.