Ett dåligt val för Centerpartiet i Umeå. Tack till er som valde oss!

Centerpartiet gjorde ett dåligt val i Umeå. Partiet är på riksnivåns siffror utan att vi haft lokala frågor som dragit upp sympatierna. Mandatperioden har präglats av tålmodigt arbete under alliansregeringen. Det arbetet har gynnat Umeå på många sätt men inte gett utrymme för profilering lokalt.

Det verkar som att moderaternas framgång (Grattis!) grundas på C-FP-KDs bekostnad. Inom rödgröna minskar (S). Men den störste förloraren är rättvisepartiet som minskar från tre till ett mandat. Det är rimligt att tro att rättvisepartiets väljargrupp går till vänsterpartiet som ökar med ett mandat. De två mandat som rättvisepartiet förlorat återkommer till det underlag som spelar roll för partierna.

Alliansen vinner ett mandat men otydligheten kvarstår när det gäller majoritetsfrågorna. Det tror jag i grunden även innehåller moment som är bra för Umeås politiska klimat och utveckling!

Även om jag känner att förlusten för Centerpartiet svider vill jag  tacka alla de som röstade på partiet. Vi ska företräda den stadsnära landsbygden, den gröna utvecklingen och företagsamheten men bli kaxigare och synas mer.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.