Vill Tamara Spiric själv bli kallad för snuskig?

Någonting har gjort att jag känt ett obehag över den politiska debatten i helgen. Jag kom på orsaken på lördagmorgon när mina kompisar frågade om "snusket i Umeå".

Tamara Spiric har enligt VK uttalat: " Han väljer att bespotta demokratin bara för att han är så snuskigt rik.

Hennes udd riktas mot Krister Olsson.

Sedan läser jag i Ingvar Näslunds blogg att Tamara försökte ta tillbaka uttalandet vilket gjorde att det bara blev än mer bekräftat att hon bl.a. använt sig av ordet snuskig.

Det är här mitt obehag kommer in dvs hur kan en människa kombinera ordet snuskig med Krister Olsson? Kolla i Nationalecyklopedin men de har inte med ordet snusk eller snuskig. Däremot Svena Akademins ordlista som skriver:

Om handling: Snuska ned, svineri, bristande vilja att hålla sig ren, hålla rent.

Bildligt: Moraliskt klandervärt i sexuellt avseende, tarvlig osedlighet, oanständighet, svineri

Om någon uppträder snuskigt är det något som borde leda till tillrättavisning, bestraffning och fördömmande. Om jag beskyldes vara snuskig skulle det såra mig riktigt på djupet.

Jag befarar att språkbruket i umepolitiken nu ändrar karaktär? Helst hoppas jag att Tamara Spiric tar avstånd från sitt eget uttalande. Jag tror inte att Tamara Spiric det som att Krister Olsson blivit rik på ett snuskigt sätt?

Att vänsterpartiet i alla sammanhang öppet motverkat och reserverart sig emot förslag som innehållet samverkan med Balticgruppen är en helt annan sak.

I dagens Radio Västerbotten säger statsvetaren Anders Lidström att han ser Krister Olssons uttalande som ett demokratiskt problem först i det läget att överenskommelsen mellan (S) och (V) påverkas. Det leder till följdfrågan: Vilken överenskommelse har (S) gjort med (V) om synen på entreprenörer i Umeå och kommuens verksamheter?
Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Isak

  Herr Edvinsson försöker nu lindra Krister Olssons klaver-
  tramp med att gå ut och klandra Tamara och vänsterpartiet
  för någonting som ännu inte har inträffat. Alla ”snuskigt”
  rika människor är vana med att kunna köpa sig fram till
  fördelar här i livet. Heder till Tamara som vågar säga
  ifrån, och vill inte Krister Olsson tjäna sina pengar
  i Umeå så finns det andra som står i kö. Eller är det så
  att hans tillskyndare har haft några fördelar? Det lär
  ska finnas en reko åklagare i Göteborg.

 2. Anders C

  Sen är det ju också skillnad på adverb och adjektiv. Ordet ‘snuskigt’ pekar på adjektivet ‘rik’. TS har alltså inte kallat KO ‘snuskig’ utan alltså ‘rik’ (dvs ”snuskigt rik”).

  Hur som helst borde TS inte sagt vad hon sa. En dålig start i maktens korridorer.

 3. Lena Strömberg

  Det var då att ta till storsläggan! ”Snuskig” i det här sammanhanget appelerar till ”rik”. Sådana adjektiv är vanliga bland ungdomar. Modeord, eller vad det kan vara.
  Ingenting att fästa sig vid. Krister Olsson lär vara ”snuskigt rik” så det så.Och visst kan man känna sig ”grymt besviken” på folk som man eljest anser vara hedervärda när de gör en sån affär av en baggis.

 4. Lennart

  Värst vad du var känslig för ordet snuskig. Jag gogglade på ”snuskigt rik” och fick 15.800 träffar. ”Så blir du snuskigt rik”, ”Snuskigt rik på självhjälp”, ”Snuskigt rik och hemlös”. ”Jag vill vara snuskigt rik”… från stora tidningar till små bloggar skriver ”snuskigt rik” utan att blinka. Kanske är det i själva verket så att Tamara är insatt i det moderna svenska språkbruket…

  Och vad är det för fasoner av att göra en affär av att hon försökte ändra sig… att vilja ändra sig är en god egenskap, som ni politiker borde ägna er åt lite oftare…

 5. mattias

  ja, det var då till att ta ord ur sitt samanhang…snuskig och snuskigt rik har helt olika betydelser för mig…uppenbarligen inte för dig..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>