Abstinensbesvär

Igår satt jag inne hos en arbetskamrat och pratade budget. Bra samtal, men för att säga sanningen så var mina tankar ute och svävade lite grand. Vad som omedelbart drog min blick till sig var nämligen ett foto på väggen i hans kontorsrum. En röd stuga på Höga Kusten!

Det slumpade sig så att vi köpte stuga ungefär samtidigt i fjol, på helt olika ställen och i helt olika stilar. Hans röda sommardröm mot min putsade kontinentala version av sommardrömmen. Vi pratade en del kring våra förväntningar på den kommande våren och sommaren då vi äntligen får ta våra inköp i riktig besittning.

MEN nu har jag abstinensbesvär! Hjärtat bultar häftigt, mina fingrar darrar lätt när jag stryker över den sista stugstolen som målats första varvet idag på morgonen, jag funderar över vilken sorts glödlampor vi ska ha i lamporna jag köpt till storstugan…. Jag köpte dem på rea på Indiska vid jul och tanken är att vi ska fästa de tre lamporna i en rund platta som ska sitta över bordet. JAG VILL FARA TILL STUGAN och se hur det ser ut i vinterklädsel. Vi har ju inget vintervatten? nej, men  det kan man väl ta med i dunkar. Orkar man skotta hela den snirkliga nedfarten? man kanske kan plumsa upp en stig och dra packningen på en kälke på snön…. Vill man frysa tills man fått upp värmen? ja, ja och återigen ja! fleeceunderställ, varma tofflor, snabbt göra eld i öppen spisen i storstugen och även i spisen i köket, fleecefilt framför brasan, lite gluh wine….kura ihop sig tätt tillsammans…..

Nu ska här planeras för årets första besök i SpanskaVillan!

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.