Lite smått och gott så här i början på fredagskvällen

Vi fick middagsfrämmande idag, tre små stjärnor, som blixtrade förbi, åt pizza och nu är vidare på nya äventyr. De kommer dock åter senare i kväll för att sova över. Själv har jag hållit på och planterat om små plantor efter jobbet. Det är faktiskt en hel del att göra med alla dessa plantor. Visst är det kul, men lite stökigt också.

Läste koncernens nya kundtidning idag. Där skrev de om den första stad i världen, Bundanoon i Australien, som förbjudit buteljerat vatten. Detta pga miljöskäl, för att minska antalet plastflaskor och undvika transporter. Istället kommer staden att tillhandahålla tomma flaskor med etiketten "Bundy on tap" som kan fyllas och påfyllas med vatten direkt från kran.

Vilket härligt initiativ! Nog tycker jag att det är svårt att förstå att människor köper vatten på flaska, speciellt som vi ju har väldigt gott vatten här i Umeå-regionen. Jag läser vidare:

Mexiko City förbjuder användandet av ej återvinningsbara plastpåsar. Tidigare är det bara San Fransisco som gjort ett sådant åtagande. Ca 90 % av alla påsar i USA är inte återvinningsbara och jag kan tänka mig att det blir mycket påsar på en dag.

Man är definitivt på rätt väg när man tar bort plastpåsarna vid köpcentra och erbjuder tygkassar istället.

Skummar vidare i andra tidningar och läser om överläkaren i psykiatri som hotat vakterna vid en krog att han minsann kunde spänna fast vakten i en säng och ge honom en spruta.

Milda makter så löjligt! Ge farbror doktorn en "leksakspicka" och en cowboy-hatt så han får leka av sig. Låt honom i alla fall inte ha med riktiga levande patienter att göra. I alla fall bör man nog låsa in nyckeln till spritskåpet!

Men vad hittar vi här då:

Personal vid ett gruppboende som sover i de handikappades sängar, som åt av patienternas/gästernas mat och som delade arbetsuppgifterna mellan sig genom att leka sten,sax och påse.

Sten, sax och påse! Hur i fridens dagar kommer man på att göra en sådan sak?!
Har världen blivit alldeles snurrig?

Visst blir man överraskad ibland när man läser vad som händer omkring oss? Hur kan det komma sig att man inte känner någon som beter sig på så märkliga sätt? Jag känner bara arbetssamma och strävsamma människor som alltid gör sitt bästa. Det är kanske konstigt det med. Ibland kan man verkligen fundera.

 

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Sjovillan Susanne

  Ja visst undrar man hur människor fungerar i bland.
  Svar på din fråga:Bolltujorna har jag köpt på Plantagen billigt blir 50 cm h och lika bred,finns även på smultronstället men mycket dyrare.Man brukar ju få vad man betalar för ,men jag hoppas på dessa*ler*
  Ha en trevlig helg!

 2. Helena Nilsson Springare

  Egentligen är det kontigt att buteljerat vatten ens är tillåtet med tanke på vilken miljöbov det faktiskt är? Och jag håller med.. ibland verkar världen vara helsnurrig 🙁 Inte kul! Ha en trevlig helg i alla fall 🙂

 3. Lisbet Olofsson

  Modet med att alltid gå omkring med en vattenflaska har blivit stort. Sedan att man lakar ur kroppen på mineraler och salter om man tokbälgar för mycket är en annan sak. Man kan ju dricka ihjäl sig på vatten…som med allt annat.

 4. Marius

  Hej, tyvärr får jag rapportera att plastpåsarna finns kvar i de flesta livsmedelsbutiker i Mexico City. Det tas en hel del bra beslut av ledningen av staden men det finns ingen kraft ”nedåt” i en del fall tyvärr men jag hoppas alla påsar snart är borta. Beslutet togs ifjol, kanske är de borta tills nästa gång jag åker över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.