Stackars Jocke

Det är inte lätt att vara en liten nymfparakit som är mellan 20 och 25 år. Van att under de sista fem åren vara den absoluta medelpunkten i en äldre herres liv. Nu är den centrala, fasta punkten borta och den lilla nymfparakiten har fått flytta. Han står nu på arbetsbänken i vårt kök. I går kväll, den allra första kvällen utan husse, så skrek han så hjärtskärande, han ropade helt enkelt på sin vän att jag trodde att jag skulle behöva ställa ner honom i källaren. Men efter att jag lagt på honom skynket så sov han lugnt hela natten.

I eftermiddag fick han sitta med oss ute på altan och till och med smaka sin favoritmat; makaroner, så han har varit lite tystare och lugnare i kväll. Även små varelser påverkas när de centrala figurerna i deras liv försvinner. Nu har jag lagt över honom skynket och sagt god natt för denna dag, dag 2 i allas våra nya liv.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Birgitta Johansson

    En närstående fick också en dylik parakit på halsen för ett antal år sedan. Den granna pippin hade då många, många år levt samman med ett gammalt original som nu tvingats åka in till sjukhuset och läggas in.
    Fågeln skrek så hjärtskärande när vi talade i telefon så min annars så lugna närstående utbrister: – Vänta jag ska bara gå och strypa fågel-jäveln!
    Nejdå det vara bara ett uttryck för irritation – fågeln hade det bra där men tyvärr kom nog aldrig husse hem något mer….
    Men ett tips kan vara – lägg hellre skynket över BUREN (hihi var tvungen att retas lite…). Ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.