Kul? Kreativt? Knasigt? Knäppt?

När man kommer från parkeringen vid SpanskaVillan så möts man av en ganska tråkig gavel. När jag tittat på väggen så syns det att något har hängt där, det finns fyra plugghål. Efter vad jag vet om byggaren Knutte så kan jag tänka mig att det varit något i smide som hängt på väggen. Smida kan jag inte, så något annat måste dit. Lämpligen kunde fjolårets födelsedagspresent; lejonhuvudet, vara passande. Min första tanke var att sätta upp en skiva på väggen med orientinspirerade kakelplattor och lejonhuvudet i mitten.

Men jag hittade inte något passande kakel så det blev ett besök på Myrorna istället. Där köpte jag tallrikar i gult, två olika grönfärger, blått och lila. Väl i stugan så krossades tallrikarna (kan rekommenderas om ni vill bli av med lite aggressioner) och jag gjorde en mosaik och satte upp.

Nu har jag  också gjutit en liten platta (använde mig av Knuttes gjutform för alla "murstolpar" han gjort) och ställt under vattenkranen som finns under skivan med lejonhuvudet. Nästa steg blir att gjuta lite högre "stolpar" som kan användas som ben till en bänk, ev med trallvirke som sittplats.

Det känns som att det blivit lite mer liv i gaveln nu. Många kommentarer har jag fått av förbipasserande. Alla som sagt något har varit positiva. En av våra äldre grannbönder ville inte kommentera saken så han lutade nog åt att det var knasigt och knäppt.

Förresten, är det någon som har en gammal zinkvattenkanna som ni vill bli av med?
Du får gärna höra av dig isåfall, det skulle bli fint med en sådan under kranen.

 

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Hej, Kul att du ar tillbaka, sa att jag kan, halla koll, pa dej.
  Bra att det kanns battre, med allt.
  Har skiner solen fran en klarbla himmel.
  Kram!

 2. Birgitta J:n

  Håller med Maria – kul och annorlunda!Helt egen design, något ovanligt – kan ta tid för folk att ”smälta”.Färger som harmonierar och huvudsaken att ni är nöjda!
  Sedan om den RETAR någon hihi…då blir det ju ändå bättre!

  Längesedan man tänkte mosaik – tack för att du inspirerar!

 3. Marja Granqvist

  Välkommen tillbaka till bloggandet!
  Så underbart fint och kreativt du gjort! Vad passar bättre på SpanskaVillan än en mosaik. Fina färger och fint med de lite större gula bitarna.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.