Datorer!

Förtvivlan…… jag klarar inte av detta att ha en dator med Ubuntu. Ubuntu – vad ända in i glödheta är det!? Sur är jag, nu har jag lärt mig att använda flera funktioner i denna, ej microsoftbaserade dator, men jag kan inte installera program!!!! Alltså kan jag inte få in ett bildhanteringsprogram.

Jag har lyckats hitta igen ett program som heter Gimp, väljer att ladda ned men sedan då?
Igår provade jag att ladda ned microsoft XP, men vadå? Man brukar ju bara sätta in CDn, så kommer det upp en ruta där installationen ska göras, men inte nu. Vet inte vad jag ska göra. Måste jag ringa sonen och be om hjälp? Nej, icke, jag måste försöka klara det själv.

Jag är så sugen att skriva ut lite vackra växtbilder och arrangera på scrapbook-sätt, ett första försök, men då vill jag också kunna välja storlek på bild, kanske göra något lite roligt med bilden men jag kan inte…..

Nu måste jag lämna datorn, annars kastar jag ut den genom fönstret….. Lägger istället ut två bilder på alster som min syster har tillverkat. Hon går nämligen en kurs i lapptäcks-teknik och detta är två av de alster som jag fått:

Två jättegulliga tabletter åt Livskamraten och mig.


Ett litet täcke åt lille K. Kolla bara vilket mönster!

Världens gulligaste ugglor!

Nu känner jag mig lite gladare. Nu är det dags att stänga datorn och gå ut medan det fortfarande är ljust ute. Trevlig helg!

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Marja Granqvist (2012-01-06 22:41)
    Ja, syrran är fantastiskt duktig när det gäller att komponera ihop färger och mönster! Hoppas också att kunna lära mig hantera denna dator. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.