Lite ”ågren”…

"Ågren" – säger man så nuförtiden eller är det ett ord som blivit omodernt? Det betyder väl att man har ångest över något. Men ångest låter stort och allvarligt och "ågren" låter lättsammare så därför använder jag det ordet nu.

Mitt vackra linneskåp ska målas. Tänk när mamma och  pappas granne frågade om jag ville ha ett gammalt skåp när jag skulle flytta till Umeå och fick en lägenhet på 136kvm. Då behövdes en hel del möbler. Dessa vackra rum i fil med högt i tak och höga fönster; det var tider det……

Skåpet var brunmålat, med stor sannolikhet hade det suttit en spegel på framsidan av dörren, men den hade ersatts av en masonitskiva. Som den masonitskivan var fastspikad; små små nubb runt hela, burr! Gissa om jag skrapade denna skåp! Då skulle det vara trärent och trärent blev det. Eftersom det fanns ett glasmästeri på bottenvåningen så satsade vi på ett tjusigt glas, ej genomskinligt. Jag glömmer aldrig när vi fick sätta in det i vårt tjusiga stora vardagsrum, jag tror att det var 1975 när vi just flyttat till Umeå. Så alla beundrade det skåpet!

 

 

Nu ska skåpet alltså målas svart! Därför har jag "ågren". Tänk om det inte blir snyggt! Tänk om jag ångrar mig! Trärent lär det ju aldrig bli igen utan då får det bli vitt eller ljusgrått. Håll tummarna!

Både Livskamraten och jag är förkylda nu, så i helgen blir det nog att hålla sig inne i lugn och ro. Jag funderar på att ta fram tygbitarna jag köpte på Ohlssons Tyger och se vad jag kan göra av dem. Lite vårliga kuddar kanske, som passar till det svarta skåpet?

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.