Söndag

Milda makter, flera dagar har gått och jag har inte hunnit sätta mig och skriva något. Nu känner jag att det kliar i fingrarna så nu är det nog dags. Har besökt ett av våra systerbruk i veckan, passade då på att ta en dag ledigt och har  varit i SpanskaVillan. Inte nog med det; jag hann med ett besök på IKEA också. Nu har jag alltså köpt ett sideboard till matrumsmöbeln, så nu börjar vardagsrummet vara färdigt, det är bara att hänga tavlorna som återstår. Så skönt att jag äntligen kommit mig för att göra något därinne, lättnad!

I stugan har Livskamraten levt rövare med motorsågen och jag har släpat ris. Vi hade inte en aning om att vi var så "stora skogsägare", inte förrän träden blåst omkull. Nu är vi lite chockade när vi inser vilket jobb vi har framför oss. Men, vi ska väl inte klaga, den ene grannbonden har förlorat 2 ha och den andre 8 ha, 8 ha!!!!  Burr, det är mycket det, han har sålt alltihop till ett välbekant skogsbolag, börjar på S och slutar på A, ingen reklam här inte, och han var mycket belåten med deras hantering. Det värmer ett gammalt S_A-hjärta; menar efter 30 år hos samma arbetsgivare så är man ju lojal ända in i märgen.

Vi har i alla fall planerat att använda timret som ligger uppe vid vägen till att såga bräder av. Det kommer att bli både grangolv till rummen på övervåningen samt stomme till det nya förrådet. Det som ligger nere i slänten ska vi kapa till ved så är vi självförsörjande på ved ett antal år framåt. Vi funderar t o m på att kapa "plattor" av det största trädet och lägga som marktäckning ute på altan. Stora fina plattor borde det bli, frågan är bara om orken räcker till.

I fredags blåste det rejält och vi kunde se hur två av våra återstående stora granar svajade vilt i vinden. Där blir det nog att kapa för säkerhets skull. Det känns verkligen ledsamt att så många träd bara försvunnit. Hela omgivningen har förändrats totalt.

Men det gäller att se det positiva i allt; vi får i alla fall betydligt mer sol överallt på tomten! Vi hann också njuta lite i solen.

Älskar det stället!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.