Ensam?

Vet inte varför, men jag känner mig ensam i kväll. Finns ingen anledning till det, men så är det just nu. Jag tror att anledningen är att mitt paradis, SpanskaVillan, har tappat lite av sitt skimmer. Inte platsen eller huset som sådant, men efterdyningarna av stormen Dagmar.

Detta skulle ju vara vår fristad, en plats att koppla av på och bara göra saker för att ytterligare förbättra allt. Nu känns det som att det kommer att vara en plats för hårt arbete ett bra tag framöver. Det som vi planerat att göra får vänta, det vi gjorde i fjol, exempelvis den fina altanen måste göras om. OK för det, men hur sjutton tar man hand om de enorma rotvältorna som förstört både altan, gångväg och mur? Vad gör man med en rotvälta? Kan man välta den tillbaka. Vi skulle behöva ett par skogsarbetare. Mina tankar går till mina morbröder, men de har väl med ålderns rätt gjort sitt inom det området. Suck!

Jag tittar på bilden på altanen och kan inte förstå att där bara är en stor rotvälta nu, dagbädden är krossad och min fina clematis Summer Snow som hade börjat klättra uppför den stora tallen, var är den nu, ligger omkullvräkt någonstans i röran.

Vacker hann den bli på bara en enda sommar.

I helgen får vi i alla fall hjälp med att fälla två av de återstående träden som ser ut att svaja betänkligt när det blåser. Det känns bra så det är vi tacksamma för. Även en av "storbönderna" har sagt att han ska se till att låta en flistillverkare hämta vårt ris som ligger vid vägen. Puuuh, vilken lättnad, då slipper jag kämpa med att frakta iväg hela högen någonstans. Vilka fantastiska hjälpsamma människor det finns!

Se där nu blev humöret lite bättre. Jag kanske ska titta igenom bilderna från "före stormen" och ibland skänka en liten tanke till de som nu är i stugan och jobbar och bara koppla av så kommer säkert lusten att åka till SpanskaVillan tillbaka.

Önskar er en trevlig helg!

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Förstår ditt vemod över det som inte längre finns efter stormen Dagmar. Det är tungt att börja om från början. Tur att ni får hjälp med besvärliga arbetsmoment.
    Hoppas helgen blir bra! Kram

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Marja Granqvist (2012-05-04 20:11)
    Jag har bestämt mig för att gå genom alla kläder jag ska ha med till Kroatien och glömma allt om snöblask och nedfallen skog.
    Tack för dina fina ord! Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Förstår att bilder betyder mycket, en sån här gång. Men jag törs nog nästan loiva att du/ni kommer att fixa till det så det snudd på, blir bättre. Det som måste kännas tungt är ju detta att det en gång var gjort, och nu blev ni tvungna att backa bandet.

    Kommer ihåg när du efterlyste en dagbädd… hm, men som sagt, det som har hänt går inte att göra ogjort, och en dag sitter ni där igen, glad och stolt över ert bygge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.