Badhus – för ett hållbart Vännäs!

 

I Vännäs finns en mångfald av möjligheter för kommunens invånare. Här kan man bo lantligt eller i tätorten och ha nära tillgång till bra service och en rik natur. Med nya effektiva tåg kommer man dessutom att kunna nå Umeå med sitt rika kulturliv på mindre än en halvtimme. Det finns goda förutsättningar för att Vännäs ska kunna vara lösningen för många människor som vill skapa sig sin framtid. Samtidigt är det viktigt att vi är noga med att vår växande kommun också minskar den negativa påverkan vi har på vår miljö och vårt klimat. När vi i miljöpartiet vill vara med och skapa en hållbar framtidskommun menar vi en kommun där du har stora möjligheter att påverka ditt eget liv, samtidigt som du vet att det inte försämrar förutsättningarna för kommande generationer eller andra människor. Varken här eller i andra länder.
Effektivare pendlingstrafik till Umeå är en viktig del i ett hållbart Vännäs, men även om avståndet till Umeå minskar är det viktigt att kunna erbjuda bra möjligheter även på hemorten. Därför vill vi att Europas klimatsmartaste badhus byggs i Vännäs.
Ett badhus ger tillfällen till glädje och nytta för många, genom hela livet. Med möjligheter till simskola, lek, umgänge, babysim, rehabilitering och motion blir badhuset en viktig del av ett hållbart liv för Vännäsborna.
Genom byggandet av Europas klimatsmartaste badhus kommer mängder av kunskaper och erfarenheter om hur man bygger på ett hållbart sätt våra tjänstemän, företagare och politiker till del. Kunskaper som vi har stor nytta av i den fortsatta utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Som ett gott exempel för alla som bor i kommunen ökar det också medvetenheten om energi- och hållbarhetsfrågor på ett effektivt sätt. Precis som andra innovativa satsningar så kommer anläggningen också att kunna fungera som modell och inspirationskälla för besökare från när och fjärran.
Då Europas klimasmartaste badhus står klart blir det en oerhört positiv symbol för vår kommun. Ett Vännäs som satsar på människorna och på ett hållbart liv. Ett modernt Vännäs som satsar mot framtiden. Ett Vännäs att leva i.
Frågan om ett badhus har diskuterats under många mandatperioder. Kostnaden, och då framförallt driftskostnaden, har varit en stor stötesten. Med ny teknik och nya innovativa lösningar är vi övertygade om att driftskostnaderna kan hållas låga. Tillsammans med allt positivt detta projekt kommer att ge finns det ingen anledning att vänta längre.
Miljöpartiet vill ha ett badhus i Vännäs – Europas klimatsmartaste!
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.