Bra tänkt!

En bra sak med Grubbeskolan, som jag glömde skriva tidigare, är att dom har läxhjälp, varje onsdag mellan 15.30-16.30.

Då har dom ett gäng pensionerade universitets lärare som sitter där…det är ju suveränt bra. och varje torsdag sitter en mattelärare på samma tider och samma plats, och ger hjälp till dom som behöver det. Tummen upp!

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Läxhjälp är suveränt bra. Det fanns det inte på min tid. Hängde man inte med, fick man ta dyra privatlektioner… fast under studietiden tjänade jag själv ganska bra på att ge privatlektioner till lata skolungdomar.:) Kram

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Vilket fantastiskt bra initiativ av skolan! ”På min tid” satte man de duktiga, tysta och snälla flickorna bredvid någon stökig kille för att man skulle hjälpa honom att hitta rätt bok, få med sig läxböckerna hem, hålla ordning i bänken etc (det låter som att det vore 100 år sedan :))

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-09-08 17:07)
    Så är det nog på många skolor, ja kanske inte att hålla ordning på bänken men att andra ska hjälpa till och det är ju synd, dom som är lite bättre ska tryckas ner på ssmma nivå som alla andra, istället för att dom som är genuint intresserade, ska få läsa mera och koncentrera sig på sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten