Västerslätts funderingar…

 

Såg på nyheterna igår kväll, om, ja, inte bara en, utan flera som kommer att bli tvingade att flytta då husen dom bor i kommer att renoveras och sedan höjs hyran med över 60%.
Här intervjuade dom en stackars tant som har en pension på 11 000: -, säkert mer än vad många har, hennes hyra är idag på 4800: – och ska sedan höjas till 7500: -.
Dom undrade hur hon skulle ha råd med det och hon trodde att kanske, kanske, att hon skulle fixa det, om hon gör sig av med vissa saker… ja datorn till exempel, den skulle hon klara sig utan.
Hon har alltså 3500: – kvar efter hyran, men sen har väl hon precis som alla vi andra, telefon, el, vatten, mat, kläder etc., jag förstår då inte hur hon ska fixa det, sälja innerslangarna till rullatorn, eller?
Hon stod nu i kö för en etta, men det var det många som gör, så chansen är väl inte så stor att hon får tag i en. Vad tråkigt det kan bli, ok, husen ska renoveras, och någon ska ju betala för det, det säger sig självt, men jag förstår inte varför det blir så enormt stora hyreshöjningar, har inte fastighetsägaren, genom alla tider dom haft husen, fått in mer pengar än vad det kostat, via hyreslapparna?
Och sen undrar jag, vem ska bo där sedan då? Finns det så många som har råd att bo där, knappast pensionärerna i alla fall, som inte har mer i pension än vad hon har, inte heller en student eller en ungdom, nyss utflyttad hemifrån. Jaja, det var en liten onsdagsfundering från Västerslätt.
Fick en bild från Theresé… hittad på nätet någonstans och hon tycker att vi platsar in på plats nummer 7, moahaha…ja, jag är böjd att hålla med, men vi skulle också kunna ligga där på fjärde också, med tanke på Camaron 🙂
Och med dom orden och den bilden önskar jag er alla en fin onsdag!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Den här kvinnan är säkert berättigad till hyresbidrag, men trots det är det ju en hutlös hyreshöjning. Undrar om inte Hyresgästföreningen kommer att ha sitt att säga till. Jag tror inte att man får höja hyrorna hur mycket som helst.
    Ha en bra dag. Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2012-03-14 10:29)
    Jo, det tror jag med, men tycker ändå att det är fruktansvärt, och hur mycket bidrag kan en människa få, utan att måsta flytta på sig? Det är som aldrig någon måtta, på vad vissa kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten