Jaja, det var det det

 

Vi firade morsdag igår, genom att vara ute hela dagen, förutom en kort sväng till Biltema, Åke installerade en cd spelare i Buicken, nog för att jag diggar att lyssna på gamla kassettband men tyvärr är det inte många band som håller måttet, dom går aningens trögt så nu gjorde han slag i saken och det blev jättebra.
 
Jag var på Granngården i förrgår, och köpte bland annat två stora fågelmats bollar, som jag hängde upp i tallen. Ni kan ju gissa vilka som var där först… kajorna förstås.
 
Så Åke tog ett snöre och släppte ner bollen en bit i tron att dom skulle tycka att det började svänga för mycket, men inte då, och då noterade vi plötsligt att den andra bollen var borta, som uppslukad av jorden, inte ens nätet var kvar. Aha, det var därför det hade varit en samling kajor härute förra dagen, dom hade fest dom rackarna. Släpat iväg den bollen kan inte ha varit det lättaste, men dom fick ju en stor belöning för arbetet.
 
Jag åkte upp på Mariehem och firade min mamma, på kvällssidan, med mig hade jag ett paket som Theresé skickat från Järlåsa och detta var till mig:
 
Ett teskrin, med en fin vers under locket, och givetvis en Sally teckning och ett kort på konstnären. En present värdig en mamma!
 
Jag är hemma idag också, ska ringa till min läkare om en timme och meddela det. Vad som retar mig, är just min husläkare. Jag nämnde ju detta om psoriasis, som kan sätta sig på lederna, och det kan man först kolla genom att man kan ha förhöjd sänka om så är fallet. Min sänka ligger på 27… och enligt vad jag har hört, så är den då förhöjd, men jag kanske är ute och cyklar, någon som vet?
 
Till svar av läkaren fick jag att detta var rätt så normalt, inget konstigt… men det kan vara psoriasis artrit, men det går inte att göra något åt… eller jo, men det vill du inte, för det är cellgiftsbehandling, och sån där artrit får man inte över en natt, var vad han sa.
 
Nämen jag har faktiskt haft psoriasis i över tjugo år, och problem med handleder, armbågar och fötter, till och från, varför skulle nu inte det kunna vara just sån artrit. Jo, sa han, det kan det ju vara, men… det är så svårt att kolla, så vi får se vad som händer… typ. Oj vilket engagemang han visar, eller var Maria lite spydig nu, mja, förmodligen.
 
Nå, ikväll är det bastu, om jag inte misstar mig, och Kerstin är tillbaka i landet igen, vi hejade då på hon och Jan B igår, då dom passerade. Önskar er alla en fin måndag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Vilken fin present och vacker vers!
  Vad jag vet så är psoriasisartrit ofta ärftlig…åtminstone den varianten där man har inga eller väldigt få utslag. Kolla i släkten. Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-05-28 15:40)
  Farfar, hade tydligen en fläck, min bror på ett knä och en kusin också på sitt knä, ingen spridning med andra ord, men om det gick över i artrit, det vet jag inte. Jag blir i alla fall hemma hela den här veckan, och som sagt, röntgen imorgon, även om jag är tveksam till att dom hittar något där.

 3. Helena Nilsson Springare

  Såna där J-A invärtes åkommor är ju för hemska.. Det är ju svårt att ta itu med nåt som man inte riktigt säkert vet vad det är och sånt där är ju jobbigare att dras med än vad man kan tro. Hoppas verkligen att du slipper otyg med att det blir värre och ploppar upp nån annanstans 🙁

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-05-31 20:49)
  Jag kan ju köpa att det finns saker som inte kan åtgärdas, men man vill ju väldigt gärna veta vad allt beror på… då behöver man ju inte fundera så mycket över det. Och att det skulle ploppa upp någon annanstans är inte helt omöjligt, låter exakt som nåt som skulle kunna hända mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten