Vad var det för fel???

 

Med alla skriverier det nu varit, om dom ”nya” busskorten och tillhörande betalapparat så undrar jag vad sjutton det var för fel på dom gamla, hederliga plingkorten???
Dom funkade väl för tusan, lika bra som dessa plastkort, du kunde köpa dom vart som helst, övergången stod med, och du kunde heller inte misstag dig på hur många resor du hade kvar.
Jag har skrivit detta tidigare men det kan tålas att göra en gång till. Nicco har periodkort, detta kan bara laddas nere på vasaplan, lasarettet och på ett till ställe, men inte där vi bor. Om hon nu inte får skjuts till skolan, dagen efter periodkortet är slut, för att sedan gå ner på stan och fylla på, så måste hon fylla på kortet den sista dagen, och går därmed miste om en dag, eller hur man nu ska se på det.
Och det beror enbart på att hon inte kan fylla på det där vi bor… inte heller på bussen. Om dom nu ska envisas med att ha plastkort och detta system, varför kunde man då inte koppla kortet till sin bank, och fylla på det, hemifrån? Bara en tanke, så här på tisdagsmorgonen.

Idag ska Winstone följa med Åke i lastbilen. Jag jobbar nämligen dag, och hunden kan ju inte lämnas hemma ensam så länge, så då blir det lastbil som gäller. Går säkert bra, och det är ju tur att det ändå inte behöver bli varje dag eller varje vecka.
Mamma blev inlagd på akutmedicin igår, vi var på coop och hon kände sig inte ok, efter många om och men så skjutsade jag henne till lasarettet där hon hade en inbokad tid hos en läkare, som i son tur skrev en remiss till akuten. Så det var bara för henne att gå ner dit, och inlagd blev hon.
Nu ska dom kolla upp hennes mediciner och hur det står till med dom. Något som säkert fler än hon bör få göra. Har verkligen läkarna koll på allt, hur tabletterna funkar ihop med annat, njae, tillåt mig tvivla. Det är ju ett svårt jobb om man kommer upp i ett större antal tabletter som ska tas varje dag.

Nu måste jag skynda på lite, ska mata Winstone, äta frukost, gå ut med hunden, få upp Nicco. Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Anna H

    Alla med många läkemedel borde göra en rejäl läkemedelsgenomgång mellan varven! Bra du lyfte upp saken och jag hoppas din mamma snart mår bättre! Kram //a

  2. Marja Granqvist

    Orsaken till att man bytte kortläsare var att det inte längre fanns någon möjlighet att få service på de gamla. Den firman hade visst upphört.
    Just nu byter man alla de NYA kortläsarna så att man ska kunna använda alla betalkort. Snart, snart ska det väl fungera.
    Ha en bra kväll. Kram.

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2013-04-09 19:48)
    Nu tänkte jag dom där gammgamm apparaterna, som knipsade bort en pappersbit, så det var ju ingen kortläsare precis 🙂 Men det kanske är dom du menar? Kan ju vara av samma anledning dom bytte, men en gammal sak är ju oftast lättare att laga, dom innehåller ju inte så många chip och manicker. Ha det gott själv, Marja!

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2013-04-09 22:43)
    Hahaa…jag misstänkte nog att du var inne på dom andra apparaterna. Vet inte när dom där plingkorten försvann… men dom fanns då för 35-40 år sedan, och det plingade då man stack ner kortet i maskinen, och sedan blev det en stämpel med övergångstiden och ett knips från resorna, inga konstigheter, tyckte man i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten