I livets olika skeenden…

Jag skriver alltid mina inlägg i ett word dokumet, bara så där, just in case, så finns det ju kvar om datorn, tillfälligt skulle kajka ihop. Och jag namnger dom med dagens datum. Så skrev jag dagens datum och *pling*, pappa skulle ha fyllt 71 år idag, om han hade levt. Här en bild på han och mamma, i tidig ålder:

Skanning_20161227 (10)Tycker att det känns knepigt att säga grattis…till vadå…han finns ju inte längre, däremot kan man ju tänka på alla dom gånger vi firat honom, och att det är det, som är speciellt, inte att han hade blivit ett år äldre, om han hade funnits kvar.

19748752_10155425225031585_4356987068693413527_nVi pratade om honom, bara för några dagar sedan, jag och mamma. Det var nån händelse som gjorde att hon påmindes om honom och hon tyckte att det blev jobbigt. Ja sa jag, så där är det…även för mig. Det går bra att prata och att minnas, men visst är det ändå som man säger om tiden…det läker, men man glömmer inte. Man tänker inte konstant på hur det var, och hur det blev,och saknaden.

Men, i början av någons bortgång, så är det väldigt svårt att se framåt, och att tro, att den dagen kommer då det känns lättare att vara tillbaka i vardagen. Och det höll hon med om. Däremot ska man passa sig för att säga såna saker, till någon som förlorat en nära…det är bättre att bara bekräfta deras förlust och att man förstår att det är jobbigt. Att säga att det kommer att bli bättre, är sällan någon tröst i just den stunden.

Idag är och kommer det att bli en sorglig dag på många sätt, vi ska ta bort våran lilla diva, Enya.

2016-01-31 15.32.30 2016-02-20 11.48.16 2016-02-20 11.48.21Katten som inte mår så bra. Nu har vi väntat…inbillat oss, testat och försökt, med allt möjligt, utan resultat, så för hennes bästa, så tog vi det beslutet, att låta henne slippa allt detta. Känns tufft, och jag påminns ännu en gång varför jag för 13 år sedan sa, att jag ALDRIG mer, skulle ha några djur. Det var då vi var tvungna att ta bort Kisen. Och inte lyssnade jag på vad jag sa…

Jag önskar er alla en bra dag, jag ska försöka att göra den så bra jag kan!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Så sorgligt… 🙁
  Men när man tar ansvar för deras liv så gör man ju det med deras bortgång också..
  Jag vet en som också kommer att bli ledsen..
  Kram på er <3

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja det var inte roligt…många tårar men det känns ändå som det var det enda rätta. FY tusan! //Kram

 2. Anders

  Det är märkligt hur mycket vi människor fäster oss vid våra husdjur. De är ju ”bara” djur, men blir som vilken familjemedlem som helst.

  Ni verkar ha gjort ert bästa för Enyas skull, så även om det känns sorgligt att ta bort henne så är det nog det mest barmhärtiga ni kan göra.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja absolut…man får lov att sätta dom före en själv, det som kanske är mest smärtsamt är ju att man inte vet, vad dom själv tycker och tänker. Deras liv är helt i våra händer…inte kul alls. Nu får vi hoppas att resterande djur vi har, får leva sitt liv och dö, av ålder och inget annat.

 3. Maggan

  Alla vi djurägare vet ju att den här dagen kommer. Det svåra är ju att bestämma hur länge man ska dra ut på det hela när man ser att det börjar dra ihop sig. Ni mår inte bra idag men jag tror att katten gör det. Tänker på er i sorgen och hoppas att er andra katt klarar saknaden.
  Varje gång säger man att – inga fler – men???? Ja du vet hur det är. ❤️

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Man vet ju ingenting…om hur dom fungerar, jag vet dock, att 2 av mina vänner haft 2 katter, och då ena har fått lämna så har katten som varit kvar, blivit som en het annan katt. Social, fått tagit plats, mått gott, men alla är ju individuella och väldigt olika, så vi får se. Eloise har mycket skinn på nosen, och är den som alltid legat härinne med oss på soffan, det gjorde hon även igår kväll, så hon har ju oss, om inte annat. Tack för din kommentar, Maggan!

 4. Marja Granqvist

  Så tråkigt. Hennes kompis kommer att bli ensam, för även om de inte var helt sams där mot slutet, är de ju ändå vana att vara två. Winston får väl träda in där kanske.
  Kramar!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja, att ha haft sin syster vid sin sida i 12 år och sedan plötsligt, vara ensam, måste kännas konstigt. Enya var katten vi fick först, och Eloise kom in i bilden efter 3 månader, dom har i alla fall haft många år vid varandras sida, mycket bus och fart och fläkt. Det var först på sista tiden, det var nåt som hände, och jag tänker väl att det hade med Enyas mående att göra. //Kram Marja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.