Smartskaft đŸ€Ș😜🙃

Jag betvivlar, Ă„ det starkaste, att vi kommer att fĂ„ en grön grĂ€smatta utanför infarten…ever. En som var in pĂ„ vĂ„r gĂ„rd i höstas, jag nĂ€mner inga namn men det var ingen av familjen HĂ€llsten-Lunmdark, lyckades backa fast i leran vid lyktstolpen och lĂ€mnade djupa, feta spĂ„r dĂ€r.

Sen var det leverans av torktumlaren, och den lastbilschauffören gjorde nya spĂ„r, breda, djupa, pĂ„ andra sidan. Och nu, nĂ„n gĂ„ng pĂ„ morgonen, Ă€r det nĂ„t smartskaft som förmodligen skulle anvĂ€nda infarten som vĂ€ndplats, och körde fast…vid lyktstolpen.

Vi sĂ„g inte hĂ€ndelsen, dĂ€remot sĂ„g jag och Nicco, att Åke stod dĂ€rute och kikade pĂ„ nĂ„t. Ja det var spĂ„ren han funderade pĂ„.

Nu har hon har flyttat hit upp, Nicco alltsÄ. Och Georgo kommer med Tano, pÄ julafton. DÄ han blir ledig och har tid att vÀnja Tano med deras nya place.

Vi tog oss en vĂ€lförtjĂ€nt, kaffe…vadĂ„, igĂ„r kvĂ€ll

Jomen visst var det en Karlsson, eller sÄ döper jag om den till tipset jag fick av en före detta kundansvarig pÄ ett av bolagen jag varit anstÀlld pÄ. Hon tyckte att det sÄg ut som en kaffe HÀllsten.

Ja lĂ€tt, jag hade en Maria twist pĂ„ den. IstĂ€llet för riven choklad eller chokladströssel som det stĂ„r, sĂ„ anvĂ€nde jag Kockens specialkrydda. Det blev super, notera den extremt fula tomten…

Funderade pĂ„ det hĂ€r med Corona, och vilka som löper störst risk med att Ă„ka pĂ„ det. JO, jag köper lĂ€tt att vĂ„rdpersonal, ligger i stor riskzon, fast… dom vet ju vad dom har framför sig. Sjuka mĂ€nniskor, sĂ„ dĂ€r anvĂ€nds skydd.

Vi fĂ„r rekommendationer om att bara handla mat och medicin, det nödvĂ€ndiga. Och hĂ€r tĂ€nker jag ju dĂ„ att det Ă€r alla dom som jobbar pĂ„ dess affĂ€rer, som kanske löper störst risk. Även om dom Ă€r duktiga pĂ„ att sprita och torka hyllor sĂ„ Ă€r det en jĂ€drans genomströmning av folk. Och dĂ€r tafsas det pĂ„ den ena paketet efter det andra.

Ett plexiglas framför kassan, hjĂ€lper föga dĂ„ dom gĂ„r dĂ€rifrĂ„n, utan mask eller handskar pĂ„ hĂ€nderna. Ja jag vet inte, det Ă€r i alla fall vad jag tĂ€nkte. đŸ€“

Alla rĂ„d och rön man fĂ„r, skiljer sig Ă„t och det Ă€r svĂ„rt att sortera vad som Ă€r det enda riktiga. Precis som nĂ€r vetenskapen sa, för 25 Ă„r sedan, och detta ifrĂ„gasatte jag redan dĂ„. ”Den passiva rökaren var mer utsatt och löpte större risker att drabbas av rökrelaterade sjukdomar, för den röken var giftigare. Än den som rökaren drog ner i lungorna”

Mm, det rimmar vĂ€l jĂ€drigt dĂ„ligt. För den som röker, Ă€r ju Ă€ven den, passiv rökare för den sitter i samma rum som den som inte röker…eller… đŸ€”

NĂ„ja, idag Ă€r det vĂ€l sĂ€llan nĂ„n som röker inomhus och jag Ă€r dĂ„ inte utsatt för detta. Om 18 dagar Ă€r det faktiskt 14 Ă„r sedan, jag drog mitt sista bloss, wohoo!!! 👏

Avrundar med roliga klipp frĂ„n dom som nu Ă€r privilegierade att jobba hemifrĂ„n. Vet dock inte om man kan sĂ€ga privilegierad som nĂ„t positivt, tror ju att mĂ„nga saknar det sociala, man fĂ„r via sina kollegor. Men men, hĂ€r Ă€r det i alla fall nĂ„gra som gjort sig lite bekvĂ€ma, dĂ„ dom Ă€ndĂ„ Ă€r hemma, haha…

 

 

Ha en fin söndag och fjÀrde advent! Kolla, tomten Àr med, hÀr ocksÄ

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.