OrdstĂ€v och svenska vs engelska… đŸ€Ł

Mina minnen pÄ FB, inkluderar nÀstan, alltid Tina. Kan det bero pÄ att det var hon som lurade in mig pÄ fejjan. Inte otroligt, sen hÀngde vi tillsammans, vÀldigt ofta.

En fika dÀr, en kaffe hÀr, en lunch pÄ det stÀllet och en Àventyrsresa med bÄde shopping och fika. BilfÀrder hit och promenader dit. Vi har gjort mycket ihop, genom Ären. SÄ nÀ, jag ska inte vara förvÄnad över minnena som poppar upp. Det Àr bara roligt att bli pÄmind om dom.

NÄt annat jag blev pÄmind om, Àr hur och vad vi svenskar sÀger om olika saker. Jag var tvungen att lÀgga ut dessa bilder och tagga Mary i Duluth, om dom.


En av hennes vĂ€nner skrattade och skrev att hon skulle lĂ€gga skitstövel till sitt vokabulĂ€r, hon Ă€lskade det. Hahaa…

Och nu har ju jag fÄtt detta pÄ hjÀrnan. KÀnde mig nödbedd att tillÀgga att vi Àven sÀger, den personen, har inte rent mjöl i pÄsen. Att vÀnda kappan efter vinden, eller rida pÄ höga hÀstar. Fast jag lovar, det kommer att poppa upp fler av dom dÀr, under dagen.

HĂ€r en liten twist, pĂ„ svenska och engelska, hahaa…


Jag bestÀllde en ny matta, 17 januari. Efter 4 mejl och ett telefonsamtal, hade mattan fortfarande inte kommit. I det hÀr fallet Àr jag glad att jag valt Klarna som betalning. För, dÄ kan man pausa betalningen, ange att leveransen inte kommit.

Man fÄr tid pÄ sig att kontakta företaget man bestÀllt varor frÄn. Och som det nu blev, i detta fall, sÄ ville Klarna veta nÀr jag sist hade kontakt med dom. Och sedan reder dom ut problemet. Mattan kom 3 dagar efter att Klarna tagit över. Problemet löst och jag, om konsument, slipper hÄlla pÄ att dribbla med betalningar och Äterbetalningar.

MÀkta stolt över mig sjÀlv, var jag ocksÄ igÄr, dÄ jag fick bort mattan som lÄg dÀr, och jag fick dit den nya..alldeles sjÀlv. Jo, Winstone ville hjÀlpa till men det blev mer otjÀnster, eller björntjÀnster. Han stod ju pÄ mattan som jag försökte dra under bordet.

Åke undrade hur jag gjorde. Jodu, jag stod pĂ„ alla fyra, under bordet och lyfte bordet med axeln, samtidigt som jag drog mattan, haha. Men jag lyckades ju, och pusslet som Åke hĂ„ller pĂ„ med, ligger kvar.


NÀr man rullat ut en sÄn mattan sÄ ligger ena kortsidan inte rakt ner pÄ golvet, utan den vill ha lite tyngd pÄ sig, ett tag, för att falla ner igen. Jag la den hÀr jÀrn eller malmgrejen, som Àr astung, pÄ mattan. Och gissa sen, vad mÀnniskan gör.


Mjo, jag sparkar in i den, 3 gĂ„nger…alltsĂ„, hur i hela… Nicco frĂ„gade vad jag ens skulle gĂ„ dĂ€rinne för, dĂ„ jag berĂ€ttade för henne vad jag gjort. Ja det undrar nĂ€stan jag med, fast jag ville ju se hur mattan sĂ„g ut, jag skulle hĂ€mta nĂ„t och jag sprang hit och dit.

NÄja, nu ligger den pÄ plats och inga fothinder finns kvar, heller.

Hoppas pÄ en fin dag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten