Dom har huvudet pĂ„ foten 😼

Var upp till mamma efter jobbet i förrgÄr, och dÀr jag gick uppför stentrappan i deras ingÄng, mindes jag plötsligt hur vi som barn, krupit runt pÄ trapporna för att kolla in fossilerna.


NÀr jag la ut det dÀr pÄ FB, sÄ kommenterade killen frÄn Filippinerna, och undrade om jag inte skulle ta med fossilen till ett Museum. SjÀlv har vÀl tanken aldrig slagit mig, att det Àr vÀldigt svenskt, att ha fossiler i trapphus, haha.

Finns en anledning till att det Ă€r just sĂ„. Golven och trapporna Ă€r nĂ€mligen gjorda av kalksten frĂ„n ordovicium, ett mycket vanligt byggmaterial i Ă€ldre svenska byggnader. Kalkstenen Ă€r frĂ„n Öland och bildades pĂ„ en havsbotten för kanske 450 miljoner Ă„r sedan.

Skulle ut med Winstone innan jobbet igĂ„r men hinner bara ut pĂ„ gĂ„ng och cykelbanan, sĂ„ högg det till, nĂ„ sĂ„ fruktansvĂ€rt i lĂ„ret. Varje steg jag tog, blev bara vĂ€rre vĂ€rre. DĂ€r jag försökte ta mig framĂ„t sĂ„ hann jag bĂ„de svĂ€ra tyst  đŸ€Ź avboka midsommarfirandet, och se hur sommar och semester, skulle gĂ„ i stöpet.

Jag gick vÀl sÄ sakta, till slut, med ena foten, lÀtt slÀpande att jag stötte pÄ en snÀcka pÄ gÄngbanan.


Dom rör sig inte sĂ„ fort heller. Men jag tycker vĂ€l Ă€ndĂ„ att 45 meter pĂ„ en timme, lĂ„ter rĂ€tt sĂ„ bra, med tanke pĂ„ hur sĂ€llan man ser en snĂ€cka röra pĂ„ sig, överhuvudtaget. Visste ni förresten att snĂ€ckor har mĂ„nga egenskaper som liknar de vi har, men de Ă€r placerade pĂ„ andra stĂ€llen. Deras huvud sitter pĂ„ deras fot. TĂ€nderna sitter pĂ„ tungan och en del arter har tĂ€nder pĂ„ snĂ€ckskalets öppning đŸ€­

TĂ€nk, det finns till och med en afrikansk, jĂ€ttesnĂ€cka som kan vĂ€ga upp till ett kilo, jösses, den vill man inte snubbla pĂ„ 😳

NÄ, jag tog mig med stor möda, runt pÄ en mindre promenad. Vidare till jobbat, men rörde mig vÀldigt stelt. Jag kunde inte ens sÀtta mig ner ordentligt. Men listade ut att det förmodligen kom frÄn nÄt nervklÀm i ryggen.

Hör och hĂ€pna, det slĂ€ppte efter nĂ„gra timmar, och sedan ömmade det nedanför knĂ€et i stĂ€llet. Även idag, men det kan jag leva med. Klippte grĂ€set igĂ„r kvĂ€ll, och tvĂ€ttade Camaron, trodde nog att jag kanske tagit mig vatten över huvudet, och skulle fĂ„ ont igen, men nĂ€pp, det klarade sig. SĂ„ skönt!

Och idag ska jag ta med Camaron, till firman lĂ€ngre bort, hĂ€r pĂ„ VĂ€sterslĂ€tt och dom ska ta fram en fĂ€rgkod pĂ„ den sĂ„ jag kan fĂ„ köpa mig lite fĂ€rg till alla grĂ„a fĂ€lt. Sen ska jag handla lite och göra midsommarmat. Vet ju att det Ă€r en kille som fyller Ă„r imorgon ocksĂ„. Kan vara min man Åke 😉

SÄ jag hade tÀnkt mig att göra en Pinocchio tÄrta. NÄt jag sett förut men aldrig gjort sjÀlv. Tror ÀndÄ att den Àr rÀtt enkel, men jÀttegod. SÄ den fÄr duga.

NĂ€, nu ska jag göra bort lite innan jag ska ut med vovven. Kanske rör ihop en gubbröra, bara sĂ„ dĂ€r, för att jag kan. HĂ€r ska jag avsluta med en filmsnutt frĂ„n youtube. En kille som tagit licens för att fĂ„ flyga, men det har han inte berĂ€ttat för sin kompis, som fĂ„r sig en Ă„ktur, Hahaa, vilken kille och vilka minspel han gör. Tycker det Ă€r underbart att han Ă€ndĂ„ sĂ€ger, nĂ„nstans dĂ€r emellan, att jag litar pĂ„ dig, kompis… Ha en fin torsdag, allihop!