Under knivhot đŸ”Ș ser det ut som, men…

Jag förberedde min lilla roadtripp till Renbergsvattnet igĂ„r, pĂ„ samma sĂ€tt som sist. Gjorde i ordning min lilla vĂ€gbeskrivning med enbart text, om vart jag skulle svĂ€nga och Ă„t vilket hĂ„ll 😁


Det gick finemang tills jag kom till denna skylt (obs bild tagen pÄ hemvÀgen, dÀrav mörkret).


NĂ„, bron var avstĂ€ngd och man hĂ€nvisades till en lerig, grusvĂ€g, byggd för 1Âœ bil. Fast det stod ju sĂ„ lovande att vĂ€gen skulle vara markerad… my ass, sĂ€ger jag. Den enda markeringen var dĂ€r, bakom skylten, att man skulle svĂ€nga höger.

För mig Àr detta jobbigt, för efter tvÄhundra meter svÀnger vÀgen, men med 3 options. Ingen pil, men jag tar vÀnstersvÀngen för den ser ut att falla sig mest naturlig att följa. NU rÄkar jag dessutom ha en bil framför mig, sÄ jag gör som jag gjorde pÄ Arlanda. Jag tog rygg pÄ folket, synd att folket gick in pÄ toaletten pÄ Arlanda, men hÀr fanns det i alla fall ingen toa.

Vi kör en bra bit och plötsligt svĂ€nger bilen av vĂ€gen och nerför en backe. Fortfarande ingen pil som markerar att det ska svĂ€ngas, men… jag tĂ€nker att jag litar pĂ„ bilen, fast jag Ă€r beredd pĂ„ att den kanske svĂ€nger in pĂ„ nĂ„n gĂ„rd. Men det var rĂ€tt…wohoo!!

Kommer ut, typ 20 meter frĂ„n bron pĂ„ andra sidan… hur det ens gick till đŸ€”

Hemma hos Annelie blev man vÀlkomnad av hennes 3 fina hundar. Jag kan ju dock inte skilja pÄ dom. Tror dock att detta Àr Mattis, rövarkungen.


Och hĂ€r ligger Torven och Milou… i sĂ„ fall..


Vi började med lunch, en hemlagad potatissallad med tjÀlknöl och kall sÄs till, samt hembakat tunnbröd. Allt var jÀttegott och jag fick ett litet tips om vad man kan göra med rödlöken, minsann. Det ska jag testa att göra sjÀlv.


Vi pratade, drack kaffe, lite mer kaffe och sedan tog vi ut Frans, ja, dom har ju 2 hundar till. Bosse, var ute med Ulf i Àlgskogen, och Frans var hemma för han hade ett bokat veterinÀrbesök, pÄ eftermiddagen. Vi satt mot solen med ryggen mot deras fina bastu och sjön nedanför.


Kollade in kycklingarna..


Frans, som inte har orange svans normalt, men under Àlgjakten.


Och bushundar..


Tog den dÀr svÀngen in till BurtrÀsk, och jag fick en liten rundvisning. BurtrÀsk Àr ÀndÄ rÀtt gemytligt, pÄ nÄt sÀtt. En del jÀttefina, gamla hus, men tyvÀrr ganska eftersatta.

Tillbaka till huset, och Ă€r fick jag en annan typ av rundvisning, kan synas som om det var under knivhot, hahaa…


Mera kaffe och slutligen hÀng i soffan, och hÀr försökte vi oss pÄ ett allvarligt snack, om livet för oss allihop. Visst syns det.


AlltsÄ dessa hundar, vill vara med och ge dom fingret sÄ klÀttrar dom upp i knÀet pÄ dig.

Avrundade med nÄgra bilder tagna frÄn altanen, dom bor pÄ ett vÀldigt vackert stÀlle. Och deras hus. Ja det finns inga ord.


Jag tackade för mig och begav mig hemĂ„t i mörkret. Den hĂ€r gĂ„ngen missade jag inte avfarten mot ÅnĂ€set, som jag missade sist. Men sĂ„ kom jag Ă„terigen till den avstĂ€ngda bron, hĂ€r missade jag att svĂ€nga tillbaka till den dĂ€r lervĂ€gen, och körde dĂ€rför Ă€nda fram till bron, 20 meter bort, och kan ni tĂ€nka, nu tyckte dom att man skulle följa markeringarna fast pĂ„ andra sidan. AlltsĂ„ att man skulle svĂ€nga av Ă„t höger hĂ€r med.

Gissa vad jag gjorde. Jo, jag gjorde en vÀndapÄbilen manöver, körde tillbaka dom dÀr metrarna och tog samma vÀg som jag kommit pÄ, förut. VÀgrar lÄta mig lockas in pÄ nÄn vÀg jag aldrig kört pÄ förut. Med min tur hade jag hamnat i nÄn okÀnd, namnlös by som inte ens finns med pÄ nÄn karta. Hur kul Àr det i kolmörkret.

Kom hem utan problem, var sÄ sugen pÄ att svÀnga av mot badstranden pÄ Nydala, för jag noterade dÀrinne i skogen Ät det hÄllet, en superfin mÄne, hade varit kul att se om man fÄtt till en bra bild pÄ den. Men, nÀ, jag ville men jag iddes inte. Nöjde mig med dagen som varit.

Nu ska jag inmundiga 3 droppar kaffe till, lite vatten, och sedan ska jag vara helt fastande i 7 timmar, ska ju göra den dÀr kuliga gastron idag. Jag som drömde sÄ sött att jag slapp göra den, snacka om besvikelse, dÄ jag vaknade och insÄg att det var en dröm.

Ha en fin dag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Ha ha ha
 Du Ă€r rolig du. Det var Milou pĂ„ första bilderna, han Ă€r visserligen kungen men mer lejonkungen i familjen. Rövarkungen Mattis var ju han som brottade ner dig i soffan. Med tanke pĂ„ att du faktiskt Ă€ger en hund sĂ„var detrĂ€tt roande att se hur du INTE hanterade mina raringar. De var ju ALL OVER dig hela tiden 😂 Tom Torven som aldrig besvĂ€rar nĂ„gon. Ett par gĂ„nger var jag ju tvungen att be dem lĂ€mna dig för jag hade ingen lust att utföra HLR pga kvĂ€vning av lapphund. Du Ă€r alltid lika mysig fast du Ă€r jĂ€dra hopplös pĂ„ att alltid överösa en med gĂ„vor. Sedan att du kör V8 och Ă€r vĂ€rsta coola bruden men inte törs gĂ„ ut pĂ„ en brygga
. 🙈 Den ska jag minsann komma ihĂ„g! Puss och kram hjĂ€rtat. Vi ses snart 💕👍

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Det roligaste av allt Ă€r att du Ă€r exakt, lika rolig 😂 Haha, försöka lura ut mig pĂ„ en brygga efter att du sagt att du höll pĂ„ plurra och Ă€ven en av sönerna, hehe, jag Ă€r inte lĂ€ttlurad. Men du, lapphundskvĂ€vningsdöden kanske inte Ă€r sĂ„ dum, hellre den Ă€n att kvĂ€vas av galltvĂ„lsflister, eller hur var det nu 😁 Ja jag hoppas vi kan ses inom en snar framtid. Din tur nu 😃 Kram 💕

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten