Det vĂ€rsta han sett…ever 👀

Ulf, ni vet, Annelies man som fick till uppdrag att Ă„ka upp och inspektera mammas skogsskiften och hur det ser ut pĂ„ Udden. Han ringde igĂ„r. -Slipa kedjorna pĂ„ motorsĂ„garna innan ni Ă„ker upp! Det dĂ€r Ă€r det vĂ€rsta jag nĂ„gonsin sett… Det Ă€r plockepinn av alltihop.

Ja att det Àr illa, det har vi förstÄtt. Och en del har fÄtt mer Àn sin beskÀrda del av detta elÀnde. Ett skifte som min mamma har med min farbror, rör cirka 7 hektar, dÀr stÄr inte ett endaste trÀd upprÀtt. Man kan inte ens skicka dit skogsmaskiner utan mÄste gÄ in manuellt och kapa till det som ska kapas till. Maskinerna kommer att köra fast.
Likadant blir det nog pÄ Udden. Ett stugomrÄde innebÀr oftast nergrÀvda vattenslangar och ström. SÄ dÀr kan maskinerna göra mer skada Àn nödvÀndigt. Dessutom stÄr trÀden sÄ nÀra stugor och hus, sÄ det blir svÄrt att komma Ät.

Runt vÄr stuga hade det ÀndÄ klarat sig nÄgorlunda bra. Hur det kan komma sig kan man nog bara spekulera i, men en egen teori kan ju var att den stÄr med kortsidan Ät det hÄllet, stormen kom ifrÄn. NÄgot positivt dÀrifrÄn Àr i alla fall att strömmen kom tillbaka igÄr. Och det Àr ju först dÄ man Àr utan, som man fattar hur mycket vi anvÀnder ström, till.

NĂ„vĂ€l, livet rullar vidare, Ă€ven vardagen. Vi gör det man brukar göra. IgĂ„r var det vĂ€l lite extra allt. Fick i uppdrag att införskaffa en tjockare presenning och rep till den. Klura pĂ„ i vilket upplĂ€gg man ska ha för idag. Göra klart dĂ€ruppe i lĂ€genheten. Bordet…ja, jag var sĂ„ less igĂ„r kvĂ€ll dĂ„ jag gick upp, att jag vet inte vad.

NÀr jag ska lÀgga sista biten pÄ utdragsskivan, dÄ först, kommer jag ihÄg hur jag gjorde med kakeldekoren i kÀllaren. Precis som man ska göra men som jag hade glömt bort. Man blöter ner dekorplasten rÀtt hÀftigt, innan man placerar den dÀr man vill ha den. Hade jag kommit ihÄg det tidigare, sÄ hade det sett bÀttre ut, kan jag ju sÀga. Men, det fÄr duga, nu bryr jag mig inte om det lÀngre.


Jag hade varit finurlig och tagit hem alla arbetshandskar vi anvÀnt i sommar. Dom hade jag slÀngt i tvÀttmaskinen igÄr. Kul hur vissa av dom sÄg ut dÄ dom var klar. AlltsÄ, storl 7, hade knölat ihop sig sÄ att det möjligtvis var en strl 4. Storlek 6 var större Àn 7:an. Dom ofodrade var det ingen skillnad pÄ. Ja jag vet inte, sÄna dÀr kanske man inte ens ska tvÀtta, verkar det ju som. Fast det Àr absolut nödvÀndigt, tÀnker jag.

Mycket prat i luren igÄr igen. SÄ lite glad blev jag dÄ jag fick mina SP Earclips igÄr. Dom hÀr behöver man inte köra in i öronen som en öronpropp, och dom sitter bra. Ska kanske inte vara för snabb pÄ att recensera dom, mÄ ju fÄ anvÀnda dom ett tag innan. Men hÀrligt att slippa hÄlla i mobilen hela tiden. Och dom syns knappt pÄ.

Under ett samtal i förrgÄr, stod jag ute och plockade in lite av vÄra amerikanska blÄbÀr. SÄ igÄr slÀngde jag ihop en blÄbÀrskaka, som fÄr följa med upp till stugan. Klart att man mÄ fÄ bÄde fika och Àta, Àven om det Àr annat som Àr prio ett. Energi behöver vi alla!


Ser inte ut att bli roligt vÀder i helgen. SÄ denna resa idag, ser jag inte fram emot, alls. Vad Àr det för fel pÄ en regnfri dag, undrar jag
Nu frukost och kick off pÄ den hÀr dagen. Den kommer sÀkert att kÀnnas lite som en berg och dalbana, pÄ mÄnga olika sÀtt. Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten