Efterkonstruktion eller…đŸ€”

Fjuppe dök in igĂ„r, för att kontrollera att arbetet med Camaron, inte lĂ€ggs i trĂ€da. Han hade Ă€ven med sig slangar han tyckte skulle bytas ut. Det finns sĂ„na under huven som tar extra stor plats, bĂ€ttre med utrymme om man mĂ„ste komma Ă„t sakerna. Bra dĂ€r, Fjuppe đŸ€˜ Hade förmodligen aldrig blivit gjort annars. Ibland behöver man en morot eller piska, för att komma igĂ„ng…

Tog en promenad igÄr eftermiddag, i en annan del av stan. Fotade en arbetare in action

SÄg ett hus jag aldrig sett förut, med ett torn pÄ toppen, coolt

Funderade pĂ„ om parkerings platsen Ă€r efterkonstruerad och det fanns inte mer space. Eller, om den frĂ„n början Ă€r gjord för korta bilar đŸ€”

 

Bron över Àlven borta vid Strömpilen, sedd frÄn en annan vinkel

Och Ànnu en, sett underifrÄn

Strandpromenaden har mÄnga fina vyer, om man inte har alltför brÄttom. DÄ missar man nog en hel del

Den hÀr mÄnaden Àr en stÀndig pÄminnelse om pappa. Det Àr nu 11 Är sedan, och det Àr precis som man sÀger. Det blir bÀttre, man kan inte leva och sörja varje dag. DÀremot sakna en person. Och man kan nog inte heller undra vilken typ av relation man hade haft idag, om han hade funnits kvar.

Vi blir ju allihop Àldre, inte nödvÀndigtvis klokare, men definitivt mer erfaren (och kortare i rocken). Det gissar jag, att Àven pappa hade blivit. Ibland stannar man upp och undrar, vad han hade sagt om det dÀr, eller hur hade han gjort. TÀnk om han hade levat dÄ hade han varit dÀr och dÀr. Fast det Àr ju bara antaganden, vi vet ju absolut ingenting, om vad som hade kunnat vara.

ApropÄ detta sÄ letade jag upp en rolig hÀndelse, mitt i allt elÀnde vi gick igenom vid den hÀr tidpunkten. Jag citerar:

20/9-2012

”Det Ă€r nĂ€stan som om lasarettet Ă€r en egen vĂ€rld, eller stad. Vilket vimmel av mĂ€nniskor som fĂ€rdas i korridorerna. Och under helgerna minskar befolkningen avsevĂ€rt, och ibland kan man nĂ€stan tro att man Ă€r ensammast i vĂ€rlden, dĂ„ man gĂ„ ut dĂ€rifrĂ„n, runt halvnio, en lördag eller söndagskvĂ€ll.

I förrgÄr var det mÄnga som trÀngdes pÄ vÀgen ut genom Dallas byggnaden, jag, Emma, mamma, och min svÀgerska, gick lite utspritt bakom ett Àldre par, som hade nÄgon meter emellan sig. DÄ ringer svÀgerskans mobil, och hon passerar paret innan hon svarar.

Mamma vĂ€nder sig till Emma och sĂ€ger: Är det din mobil? Mannen vĂ€nder sig dĂ„ till sin fru och sĂ€ger med hög röst: NEJ! Och frun tittar givetvis pĂ„ mannen och ser ut som en fĂ„gelholk, inte fattade hon vad han sa nej till, och han trodde ju tydligen att frĂ„gan kom frĂ„n henne fast det var mamma som pratade med Emma. Hahaa
 vilken liten teaterscen det blev, och jag och Emma var dom enda som noterade den lilla förestĂ€llningen och skrattade gott.” Slutcitat

Jo, vi kunde skratta trots allt det som hÀnde, och vi gjorde det ÀndÄ, rÀtt ofta. Man blir mer tight, dÄ man ses varje dag, Àven om orsaken till att man trÀffas, inte var sÄ rolig alls. Men livet stannar ju aldrig av, det fortsÀtter oavsett vad som hÀnder och sker. Och ibland kan det vara bra att bara hÀnga med och inte fastna pÄ ett och samma stÀlle.

Nicco pysslade ju lite i SIMS och gjorde ikoniska byggnader frÄn UmeÄ. Klicka pÄ bilden för ett kort klipp. Tycker det blev grymt bra.

Idag sitter inte jag fast, i alla fall, utan drar till Annelie över dagen. SÄ nu ska kaffet i koppen, hunden ska ut och lalala, sÄ var jag kanske klar att Äka. Ha en fin torsdag, allihop! ps. sÄg en svampdödare igÄr ds.

Maria Lundmark HĂ€llsten