Det kanske inte alltid kommer ut som man tänkt sig?

Känner en 11 årig kille som faktiskt blir 11 idag. Nämligen den här snyggingen

Som present får han hundbad på torsdag, och inte helt omöjligt om han får nåt extra gott på en liten tallrik.

Vi startade dagen med en promenad. Kallt, mja, beror på vem man frågar. Det är absolut inte lika bitande som i förrgår. Vissa ställen man passerar, påminner om små julkort

Jag fotade innan vi gick, bara genom fönstret

Såg även att fågelmaten jag gjorde i ordning igår, föll denna pippi i smaken.

Ska ta in den idag och se om jag får en pinne igenom paketet, så kan dom sitta på den. Smälte ihop smör, kokosfett och blandade i havregryn och nötter.

Apropå kyla och hundar. Såg ett inlägg på FB i en Jappegrupp, där det diskuterats hundskornas vara eller icke vara. Kommentarsfältet hade stängts ner. Det beror då oftast på att diskussioner leder ingen vart, och det kan ha spårat ur, eller att trådstartaren redan fått 56 likadana svar på en fråga.

Hann dock lägga ögonen på en kommentar som liknade nåt i stil med: Skor är löjligt, min hund har inga skor och har aldrig haft.

Nå, här startade jag upp ett eget inlägg. Folk som tror att hundar och för all del alla djur, är stöpta i samma form, och härstammar från djur som varit ute i århundranden utan skor. Och av den anledningen, ska klara -30 utan att ha nåt på tassarna. Det gäller då ALLA hundar och djur, dom människorna är onaturligt obegåvade, ledsen om jag nu klampar på nåns tår, men…

Jag ville mer påpeka att alla djur är individuella. Jag vet ju att Winstones köldgräns går runt -13 grader. Under det strecket börjar han på stanna av och hålla upp tassen, och vill inte gå längre. Jag skrev det, samt att det är upp till ägaren att ha koll på hur deras hundar beter sig. Dessutom med tillägget att det behöver inte gälla alla, utan det beror också på vilket sätt dom vuxit upp. Och att rörelse är jätteviktigt, man står inte still utomhus i -30. Man kan inte bara ta för givet att dom fixar det, oavsett.

BAAM där kom den! ”Min hund” har fått sköta det där själv. Den låg och gnagde och slickade sig under tassarna men det har den slutat med och den behöver inte alls skor. Hur tror du att vargarna klarat sig utomhus.

Ojoj Här svarade jag att man kan inte dra liknelser mellan en varg som är född ute i skogen och uppvuxen där, med en avlad hund. Nånstans verkar det ju som om den där människan skulle ha tagit av Winstone hans sockor och han fick banne mig, lära sig att gå med kramp. Hade lust att skriva att såna människor inte ska ha djur överhuvudtaget. Men besinnar mig, vet att det man skriver och säger, ibland inte kommer ut som man tänkt sig.

Tror att uttalandet i botten handlar om ett ogillande av hundkläder. Hundar behöver inte kläder, PUNKT! Fast är det så, på riktigt? Vi kan väl inte jämföra en hund som föddes för 40 år sedan, med en hund som avlats fram idag för att se gullig ut. Där har säkert en del av generna dom hade från början, suddats bort. Om inte så gör dom väl det ifall man inte heller använder hundarna till det dom var avlade att göra. Jakthundar, grythundar, sök, vakt, you name it.

Många av dagens djur har man för mys i soffan. Rätta mig om jag har fel. Men gör det inte förrän ni läst texten ordentligt. Jag skriver inte om alla djur, eller alla djurägare. Fortfarande är det vi som måste ha koll på våra husdjur, och även vi, är individer med olika syn på livet.

Jag och Nicco tog en eftermiddags promenad igår.

Jodå, mössor på skallarna och halsduk upp över munnen. Man kan även ha glasögon på så länge man andas via näsan. Dra ett andetag med munnen och då får du noll vision på en nanosekund. Mitt vänsteröra är inte helt återställt efter förfrysningen. Men på god bättring. Nån hade ställt frusna tulpaner utanför dörren upp till Niccos lägenhet, coolt

Farmen säsongen sätter igång ikväll. Jisses, då är det ju snart vår igen Jo, enligt mina mått mätt. Det har jag ju skrivit förut. Hösten med Allt för Sverige, över till Robinson och då är det snart jul, fortsätter med Farmen och sen är det inte långt till takdropp och semesterplanering.

Ha en fin söndag, allihop!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten