Mera statliga pengar till kommunerna

Många kommuner har en svår ekonomisk situation idag. De kommuner som haft många flyktingar kan hamna i en situation där flyktingmängden minskar och kanske helt upphör och det medför att stora summor av statliga bidrag försvinner. Kostnader för flyktingar kommer då att i högre grad belasta kommunernas budgetar.

Då man i några år haft gott om pengar så har man åtagit sig verksamheter som man inte har råd med i längden. Det krävs då en översyn av kostnaderna och att man prioriterar kommunens kärnverksamheter.

Vi behöver också ett nytt utjämningssystem där staten tar ett större ansvar och skjuter till mera pengar av sina stora överskott. Att beskatta vissa regioner och kommuner för att stödja svaga kommuner är fel väg att gå. Det måste vara statens ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.