Sverige saktar in

Nu ser vi hur Sverige saktar in. Tillväxten sjunker och arbetslösheten ökar. Elbrist i södra Sverige gör att företag inte kan investera och bygga ut. Vägstandarden sjunker på många vägar och då sänker man hastighetsbegränsningen istället för att rusta upp vägarna. Alla de som jobbar för nolltillväxt måste glädjas. Men låg ekonomisk tillväxt får konsekvenser. Det märker vi ute i kommunerna som har stora underskott att få bukt med. Låg tillväxt ger lägre skatteintäkter och då tvingas vi att säga upp anställda. Det är verkligen inte roligt men det finns inga alternativ då lönekostnader är den största delen i en kommuns utgifter. Vill vi verkligen ha det så här ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.