Penningtvätt

Varför är det Swedbank som  just nu är i centrum för anklagelser om penningtvätt ? Dess förra VD försäkrade att man tagit tag i frågan. Nu kommer det fram att man förmedlat ryska pengar till USA och därmed brutit mot sanktioner. Böterna kan bli otroligt hårda.

Det ryska anfallet på Ukraina fördömdes av en hel värld och sanktioner infördes. Speciellt mot rysk vapenindustri. Vapentillverkaren Kalasjnikov  försökte att kringgå sanktionerna genom att etablera en fabrik i USA.

Nu kommer det fram att svenska banker struntade i sanktionerna. Svenska banker behöver tydligen en helrengöring!

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    ”Då pengen kommer på bordet, då visar folk sitt rätta ansikte” Och vid arvstvister så brukar ingifte vara värst, så…

    Ingiftet hos kontakterna i Baltikum där pengar strömmar, lika ovan som under bordsskivan, är den regelrätta grogrunden för svindlerierna. Swedbank och den Danske Bank är de två som verkligen etablerat sig genom skott sig på att tvätta pengar och gift in sig i regionen.

    Efter murens fall har allt från krigsbyten och stulen konst omvandlats till medel för vapen och narkotika, att då ha foten i Swedbank är en nödvändighet.

    Så, gott folk, byt bank !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.