Vinterkriget

Den 30 November är det 80 år sedan Sovjetunionen anföll Finland. De trodde på en lätt seger men fick känna på den Finska sisun och led svåra förluster. De misslyckades med anfallet. Hitler och Stalin hade delat upp Europa och svenska kommunister stödde anfallet på Finland. Vänsterpartiets mer än 100-åriga stolta historia.

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Bra att du påminner om detta överfall på Finland i slutet av november 1939. Kommunistpartiet i Sverige var 100% solidarisk med Stalin och hans massmord under despotens regeringstid. Hade Stalin sagt att jorden var platt hade sannolikt detta upprepats på ett papegojliknande sätt av det svenska kommunistpartiet. Trots att det redan då torde vara känt för det svenska kommunistpartiet att flera av ”kirunasvenskarna” som hade emigrerat till arbetarparadiset fått ett litet runt hål i nacken och ”försvunnit”! Ett öde som också drabbade många andra nationaliteter, även finländare, som emigrerat till sitt arbetarparadis. De som inte expedierades med nackskott hamnade i Gulag där de fick dö långsamt av svält, kyla och andra umbäranden vilket beskrivits av överlevande författare och forskare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.