Moderater satsar på försvaret

Ulf Kristersson ger ett tydligt besked att Moderaterna står fast vid det som försvarsberedningen kom fram till och vill satsa  1,5 % av BNP på försvaret. Det innebär 93 miljarder år 2025. Försvar av fred och frihet måste prioriteras.

6 kommentarer

 1. ivar

  Vet du var Kristersson ska ta de pengarna ?
  Är det från sjuka och gamla för Moderaterna ska ju sänka skatterna.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Pengarna tas från minskat utlandsbistånd, skärpta regler för bidrag för att det ska löna sig att arbeta samt stramare och minskad flyktinginvandring.
   Nu sänker regeringspartierna skatten för de med höga inkomster. Moderaterna vill även sänka skatten för pensionärer och andra med låga inkomster.

 2. ivar

  Du skriver minskade bidrag. Hur ser du på ROT bidraget. Det bidraget har drivit upp priserna på byggnadsmaterial och jobb. Det mesta av bidraget har gått till utländska företag, direkt eller indirekt. Är det inte bättre att satsa de pengarna på att bygga billigare hyreslägenheter så att folk har råd att flytta dit det finns arbete.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det är inget bidrag. Det är ett ROT avdrag. Avdrag för faktiska arbetskostnader med 30 %. Bra för byggmarknaden och fastighetsägare och minskar svartarbete.

 3. ivar

  Jag vet att det kallas för avdrag men det har samma effekt som ett bidrag. Men en avdragsgill avgift det har du kallat för skatt tidigare. Svartarbete förekommer ändå hos många som har överskridit avdragsgränsen. Det är svårt att kolla hur det är med skattemoralen hos utländska firmor som gör mycket av ROT-jobben. Utvecklingen går framåt hos våra östra grannländer tack vare att de kan jobba och tjäna mycket pengar i Sverige.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Finns nog inga utländska firmor här uppe. De flesta anlitar lokala företagare. ROT-avdraget viktigt för byggsektorn och stimulerar reparationer. Det är tur att det finns duktiga arbetare från de östra grannländerna som jobbar i skogen med röjning och plantering mm.Många östländer har lyft sin ekonomi de senaste åren. När jag reste i Polen i Oktober blev jag förvånad över den höga standarden på husen på landsbygden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.