Kilometerskatt blir dödsstöten!

Blir införande av den nu diskuterade kilometerskatten på transporter dödsstöten för landsbygden? Det är stor risk för det. Mycket av regeringens politik handlar ju inte om omsorg om klimat eller miljö utan bara om att skyffla in mera pengar till staten. Nu försöker man skambelägga inrikesflyget från miljöhåll vilket riskerar att slå ut den enda möjligheten till dagsresor mellan inlandet och huvudstaden. Detta  skulle kraftigt försvåra för företagare och tvinga många att flytta. Skulle höjda fordonsskatter, höjda bränsleskatter och försämrade reseavdrag toppas med en kilometerskatt är det nog bara att kasta in handsken.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Det är dags att damma av gengasen…… Eller ångbilen…. Eller kanske häst och vagn.. .eller med släde med tanke på vägunderhållet…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.