Prislappsmodellen

Vilhelminas politiker kom förra året överens om att från budget 2021 tillämpa den så kallade prislappsmodellen, som bland annat använts i Malå. Eftersom kommunens kostnader på vissa områden avvikit kraftigt från kostnaderna i jämförbara kommuner så måste vi minska kostnaderna för att få en balans mellan intäkter och utgifter. Före årsskiftet höll SKR en information om hur det skulle fungera. Det var mera som ett hallelujamöte där samtliga lovprisade hur bra det skulle bli. Jag undrade då i mitt stilla sinne om alla förstått konsekvenserna. Men se, det hade tydligen inte alla. Nu när budgetramarna för 2021 presenterats så verkar det ha gått upp för vissa partier vad som väntar.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Delar av systemtänket har industrin infört redan på 50-talet……. nu 70 år senare är det satt till närmaste perfektion, allt är finjusterat.

    Offentlig ekonomi är lite annorlunda, dock inte så avvikande som folk är indoktrinerade att tro. Frågan är om inte ideologin som vissa blint, nära religiös följer, är rent samhällsfarlig. Detta då de inte bara är företagsfientliga utan även har en oförmåga att inse konsekvenserna av sin blindhet.

    Skulle vilket som helst, konkurrentutsatt näring, bara för en dag anammat offentligas syn på ekonomin voro konkursen ett faktum redan dagen efter……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.