Sluta hamstra

Det kommer inte att bli brist på toapapper så folk kan sluta hamstra genast !

5 kommentarer

  1. Björn

    Njae, om folk börjar hamstra så blir det brist på toapapper. Nuförtiden har inte butikerna något lager att tala om, allt sitter på lastbilar eller centrallager. Men det kommer såklart mer papper om en till två dagar, varutransporter fungerar fortfarande mellan länderna även om gränsen är stängd för vanligt folk såklart. Eller är det någon som tror att Spannien kommer lagra alla tomater på hög i förhoppningen att den egna befolkningen hinner äta upp allt innan de möglar?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Vi har fabriker inom Sverige som producerar toapapper, exempelvis Lilla Edet. Det är bara dumt att hamstra.

  2. Jörgen K

    Bortsett från ett bekymmersamt läge där gamla och sjuka drabbas hårt, så ser man hur illa media driver med folks klena förstånd. Den grå massan är lätt påverkbar och ju längre detta fortgår desto större blir avvikelserna. Tomma hyllor där pulvermos och toalettpapper stått och även tomma hyllor på systembolaget……? Tittar man i frågespalter finner man märkliga tankar som verkar slå rot och växa som svampen, utan någon som helst eftertanke och logiskt tänkande.

    Distributionen av varor är mycket väl fungerande från producent och ut till butik genom alla led, så någon bristvara kommer det inte att finnas på några som helst varor. Tillverkningen är normalt högt mekaniserad och därigenom ringa påverkad av dagens hysteri. Så dagen efter att hyllan tömdes är den full igen……märkligt….

    Vad som däremot är märkligt är de mycket svala yttringarna när influensan drar fram med ett par hundra döda i sitt spår eller vinterkräksjukan som också skördar sina offer, där verkar det mest bara vara en axelryckning som fysiskt inträffar.

    Tomater som möglar, här ser man hur villfarelsen breder ut sig……..Blir inte gurkorna krokigare och banarna rakare också?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Visst kan det vara bra med någon extra konservburk i kristider. Men att bygga upp jättelager hemma är inte nödvändigt. Vi är inte i krig och samhället fungerar som vanligt i stort när det gäller produktion och distribution av dagligvaror.

      • Jörgen K

        Då Svensken pratar om kristider är då Vi förlorar sprintstafetten eller nått fotbollsäventyr som gått fel……

        Att det finns i skafferiet lite ätbart är väl självklart, man springer inte på affären varje dag såvida man inte har mer pengar än förstånd förstås. Men att dra det hela till det yttersta är och verkligen blivit en i-landsyttring utanför all rim och fason !

        https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/

        Den länken visar med övertydlighet vad samhället har att göra med varje dag hela året UTAN någon som helst notering i media eller vid fikabordet trots att de skördar tusentals offer i Sverige varje år !!

        Det är i sanning hysterin som är förödande och med tanke på hur vansinnigt många som ”välfärden” avlönar som påstår sig vara proffs, är resultaten inte bättre än om du eller jag hade tillfrågats…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.